Hoppa till huvudinnehållet

Bowlingklubb jubilerar

Publicerad:

Jubileum. Det var tio år sedan Hjo bowlingklubb bildades. Klubben med de 150 medlemmarna laddar nu för firande den 27 oktober.

Det började med ett intressemöte för allmänheten på Park år 2007 om att starta upp en bowlingklubb. Bakgrunden till mötet var att ett antal Hjobor sedan ett antal år tidigare, i avsaknaden av en bowlinghall i Hjo, åkt till bland annat Tidaholm för att spela bowling.

Intresset visade sig vara stort.

– Det kom väldigt mycket folk på mötet, och efter det jobbade vi i ett år med att starta upp en klubb och att få till en bowlinghall i Hjo, berättar Malin Ingsten, en av de som tog initiativet till att starta upp klubben.

300 från start

En arbetsgrupp tillsattes för att hitta en passande lokal, en hallföreståndare som skulle kunna driva bowlinghallen och hur klubben skulle kunna bildas.

Arbetet lönade sig och i september 2008 invigdes Hjos bowlinghall, då Besim Gül varit villig att starta upp bowlinghallen i livsmedelsbutiken Sparbössans gamla lokaler.

Medlemsantalet var vid starten 300 medlemmar. I dag är den siffran på hälften, 150 stycken.

– 150 är ganska bra för att vara en bowlingklubb och för att vara i en stad som Hjo, om man jämför med andra klubbar, säger Thomas Johansson.

Hjo Bowlingklubb firar tio år. Hallföreståndare Besim Gül, Thomas Johansson, ordförande Kerstin Andersson, Malin Ingsten och Svenolof Grenabo.
Hjo Bowlingklubb firar tio år. Hallföreståndare Besim Gül, Thomas Johansson, ordförande Kerstin Andersson, Malin Ingsten och Svenolof Grenabo. Foto: Tobias Larsson Franzén

Medlemmarna är i varierande åldrar, ända från barn- och ungdomsgrupper som tränar ihop till seniorer.

Klubben har tre åttamannalag i Västgötaserien för seniorer, två damlag och ett herrlag i riksserien för seniorer, ett A-lag som spelar i division tre och dessutom korplag.

De menar att bowling är en enkel sport och där den sociala biten är viktig.

– Jag vill framlyfta friskvårdsbiten. Man samtalar med folk och fikar tillsammans, säger Kerstin Andersson, ordförande för klubben.

– Man behöver inte ha med sig något mer än en själv, klot och skor finns i hallen, tillägger Svenolof Grenabo.

Hur ser ni på framtiden?

– Vi ligger på en realistisk och hållbar nivå i medlemsantalet. Vi ska jobba långsiktigt och för att behålla de medlemmar vi har. Det ska vara kul att bowla.

Storfirande

Den 27 oktober blir det fest för klubbens medlemmar. Då ska den nuvarande styrelsen ställas mot den dåvarande styrelsen i en prestigefull match. Dessutom blir det mat, lotterier och tipspromenad.

Artikeltaggar

BowlingHjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.