Hoppa till huvudinnehållet

Innebandyskola i Guldkrokshallen

Publicerad:
Innebandyskolan samlar barn till träning och spel i Guldkrokshallen på söndagar.
Innebandyskolan samlar barn till träning och spel i Guldkrokshallen på söndagar. Foto: Alice Hultberg

På söndagar är det innebandyskola i Guldkrokshallens B-hall. Innebandyskolan är indelad i två grupper, för barn födda 2010–2011 och för barn födda 2012–2013.

För två år sedan blev innebandyverksamheten en sektion i IFK Hjo vilket man är väldigt nöjda med eftersom det ger sporten en större möjlighet. Nu är det omkring 35 barn som deltar och de är omkring fem, sex ledare varje träning.

Utvecklar spelarna

Många av barnens föräldrar är också delaktiga vilket gör att det alltid finns vuxna som kan hjälpa till under träningarna.

Tränarna försöker även ge barnen så mycket feedback som det går för att hjälpa dem att utvecklas.

Träningspass med IFK Hjos Innebandyskola i Guldkrokshallen.
Träningspass med IFK Hjos Innebandyskola i Guldkrokshallen. Foto: Alice Hultberg

I innebandyskolan är det största fokuset att ha roligt och att få till ett bra spel, resultatet är alltså inte det som räknas mest även om många av barnen är noga med vad det står i matcherna ändå.

Spelar poolspel

Innebandyskolan deltar även i något som kallas för poolspel där de spelar matcher mot Stöpen och Tibro. Det är ett sammandrag som sker sex gånger per säsong, tre innan jul och tre efter nyår.

Under poolspelet möter Hjo båda de andra lagen under samma dag och lagen turas om att hålla arrangemanget i sina respektive idrottshallar.

Innebandysektionen har även startat en öppen träning för flickor födda 2008 och senare, som är sugna på att testa just innebandy. Den öppna träningen kommer att hållas på söndagar.

Artikeltaggar

HjoIFK HjoInnebandy

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.