Hoppa till huvudinnehållet

Lov med spöken och film

Publicerad:
Syskonen Svahn med Charlie, Mirelle och Cornelia var kreativa och skapade fritt med tema Halloween.
Syskonen Svahn med Charlie, Mirelle och Cornelia var kreativa och skapade fritt med tema Halloween. Foto: Marita Sjöquist

Höstlovet fick en häftig start med både spökeri, filmvisning, dans och zumba.

I går bullades det upp med aktiviteter för lediga barn på höstlovet. Kulturkvarteret hade drop-in-pyssel med Halloweentema.

– Här kommer vi att ha fritt och otäckt pyssel med bland annat självlysande färger och pappersdockor, berättar kulturpedagog Fredrika Johansson.

Hela tiden dök nya ansikten upp i pysselverkstaden och kreativiteten stod högt i tak.

– Jag vet inte riktigt vad det ska bli, men det finns mycket att arbeta med, konstaterar Charlie Svahn som klippte och klistrade för fullt.

"Det ska bli roligt med film" tyckte Evan och Louella Eklund som såg fram emot tre småfilmerpå Parkbion.
"Det ska bli roligt med film" tyckte Evan och Louella Eklund som såg fram emot tre småfilmerpå Parkbion. Foto: Marita Sjöquist

De allra yngsta, tre till fem år, bjöds in till biovisning på Park med tre småfilmer på repertoaren: Månulvarna, Roboten och valen samt Sigrid och natten.

– Vi visar film tre dagar den här veckan och för barnen är det gratis. Vi har ett litet plus i kassan efter filmer som vi visat tidigare och vi lämnar nu tillbaka överskottet på detta sätt, berättar Gull-Britt Oskarsson i Hjo Biografförening.

Teckning med spöktema gällde för Savanna Belt och Eva Österberg.
Teckning med spöktema gällde för Savanna Belt och Eva Österberg. Foto: Marita Sjöquist

Veckan fortsätter med fler aktiviteter som bland annat badminton, basket, ugglejakt och skräckskrivarskola.

Artikeltaggar

HjoHöstlovSkola och utbildning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.