Hoppa till huvudinnehållet

Ella på pallen i USM-kvalet

Publicerad:
Hjotjejen Ella Fredriksson vann båda slalomtävlingarna i Mullsjö.
Hjotjejen Ella Fredriksson vann båda slalomtävlingarna i Mullsjö.

Hjotjejen Ella Fredriksson tog sig i helgen vidare i USM-kvalet för region 5.

Det har varit USM-kval för region 5 i Mullsjö. Hjotjejen Ella Fredriksson tog hem segern båda dagarna i slalom. Antalet deltagare var 20 från klubbar i region 5 som innefattar södra Sverige: Blekinge, Bohuslän-Dal, Gotland, Göteborg, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland

Ella Fredriksson har även tävlat i Vemdalen under årets första vecka. Med 115 startande i storslalom körde Ella in på en tolfte plats. I slalom blev det stora missar i båda åken och där det till sist blev en 22:a plats bland 113 åkare.

Nu till helgen väntar två tävlingar i norska Trysil.

USM kval slalom, lördag

D15-16: 1) Ella Fredriksson, SK Vitesse, 1.00:87. 2) Agnes Lindström, Landskrona, 1.03:44. 6) Dorotea Grahn, SK Vitesse, 1.05:91.

USM kval slalom, söndag:

D 15-16: 1) Ella Fredriksson, SK Vitesse, 58:01. 2) Frida Elleius, Högheden, 1.01:03.

Artikeltaggar

100 grader KarlstadAlpintHjoSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.