Mobil kan förbjudas i skolan

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Högstadieeleverna Idde Olbrich, Miriam Madestam, Åke Olsson och Siri Rydberg tycker att man ska lämna in telefonen på lektionen men får ha den på rasterna.
Foto: Alva Hultberg
Regeringen vill införa en lag om mobilförbud i skolor. Statsminister Stefan Löfven statsminister nämnde förslaget att bli av med mobiler på lektionstid eftersom det kan störa elever i lärandet. Enligt Utbildningsdepartementet ska lagen kunna gälla från 2021 efter att lagförslaget ska läggas fram nu i höst.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.