Efterlyst gick runt med basebollträ

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Foto: Polisen
Polis kunde på måndagskvällen hämta in en man som sedan tidigare är efterlyst i ett stöldärende.

Det var vid 22.30-tiden som mannen ertappades då han ska ha gått runt med ett basebollträ i centrala Hjo.

– Han skulle förhöras i ett ärende, så han är förd till Skövde för förhör. Vi har fått tag på åklagaren för att se om han ska anhållas eller friges, säger Johan Walfridsson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, på natten till tisdagen.

Och mycket riktigt anhölls mannen senare under natten.

Han ska tidigare på kvällen ha åkt bil i Hjo med en man i 30-årsåldern som stoppades i centrum och nu misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

– Det är en kompis till honom, säger Walfridsson.

Även den anhållne mannen ska ha verkat påverkad och misstänktes förutom för stöld även för narkotikabrott (eget bruk) samt brott mot vapenlagen. Polisen ska ha funnit två basebollträn samt ett smycke, vilka togs i beslag.

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.