Hoppa till huvudinnehållet

Näst billigaste kassen i Skaraborg

Publicerad:
Den näst billigaste matkassen finns i Skaraborg enligt PRO:s prisundersökning
Den näst billigaste matkassen finns i Skaraborg enligt PRO:s prisundersökning Foto: PRO/Anneli Nygårds

Den näst billigaste matkassen finns i Skaraborg, enligt PRO:s årliga prisundersökning

I höstas besöktes 700 butiker över hela landet av PRO:s medlemmar där de undersökte priserna på vanliga vardagsvaror. Undersökningen visar att det skiljer 285 kronor mellan den billigaste matkassen och den dyraste.

Näst billigast

Den näst billigaste matkassen i landet finns på Maxi Ica Stormarknad Falköping och kostar 680 kronor.

Bland de undersökta butikerna visar att på Ica supermarket i Hjo kostar matkassen 744 kronor, Ica Supermarket i Tibro 791 kronor, Coop Karlsborg 827 kronor, Ica Supermarket Karlsborg 814 kronor och Ica supermarket i Töreboda 799 kronor.

Genomsnittpriset i landet uppgår till 802 konor.

Nätet och pensionärsvänlig

De har även jämfört med att handla på nätet och hur pensionärsvänliga butikerna är.

Snittpriset för en matkasse på nätet är 900 kronor och det ska endast vara fyra procent av butikerna som klarar kriterierna för en pensionärsvänlig butik. Det handlar bland annat om att kunna betala kontant, om butiken har pensionärsrabatt någon dag i veckan och tillgång till kundtoalett.

Artikeltaggar

CoopIcaKonsumentMariestadPROSkaraborgSkövde

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.