Hoppa till huvudinnehållet

Första veckan i simskola för rekordmånga barn

Publicerad:
Rekordmånga barn lär sig att simma i årets simskola.
Rekordmånga barn lär sig att simma i årets simskola. Foto: Tyra Jenemark

I veckan startade årets simskola. Antalet anmälda barn till simskolan slår i år rekord, och Guldkroksbadet är fullt av både simkunniga och inte simkunniga som längtar efter att få bada och lära sig mer i Guldkroksbadets bassänger.

Antalet anmälda är i år 380.

– Fast man får ju alltid räkna med några avhopp, sade Helene Wallenius, ansvarig för simskolan.

Alla hade blivit tilldelade en grupp, antingen blå grön, gul eller röd grupp.

– Färgen visar inte vilken svårighetsgrad gruppen har, olika svårighetsgrader kan ha samma färg, förklarade Helene.

– Det är väldigt roligt, och det är skönt att man får vara utomhus, tyckte Emma Lundgren som var lärare på simskolan för tredje året.
– Det är väldigt roligt, och det är skönt att man får vara utomhus, tyckte Emma Lundgren som var lärare på simskolan för tredje året. Foto: Tyra Jenemark

Sammanlagt blev det 32 grupper som tillhörde en av de fyra färgerna. De får ha sina lektioner vid olika tider på dagen eftersom att det bara finns fyra simskolelärare, en för varje färg.

Olika grupper

I simskolan deltog både simkunniga och inte simkunniga.

– De som inte kan simma mer än 25 meter får vara i mellanbassängen, resten får vara i den stora bassängen, förklarade Helene.

– Det ska bli roligt att lära sig simma, jag älskar att bada, sade Alice Jonsson Sundgren som var med i simskolan för första gången.
– Det ska bli roligt att lära sig simma, jag älskar att bada, sade Alice Jonsson Sundgren som var med i simskolan för första gången. Foto: Tyra Jenemark

Simskolelärarna tog hand om varsin färggrupp och fick därför under dagen lära ut simning på alla olika nivåer.

– Det är väldigt roligt att få träffa så många olika härliga barn, tyckte Emma Lundgren som för tredje året var simskolelärare.

Feriepraktikanter

Utöver simskolelärarna hjälpte Guldkroksbadets feriepraktikanter till under simskolan.

Ellen Frick och Mattias Andersson hade feriepratik på Guldkroksbadet och fick hjälpa till i simskolan.
Ellen Frick och Mattias Andersson hade feriepratik på Guldkroksbadet och fick hjälpa till i simskolan. Foto: Tyra Jenemark

– Det ska bli kul, men jag vet inte riktigt vad vi ska göra än, sade Ellen Frick i början av sin första dag som feriepraktikant på Guldkroksbadet.

– Ja, det blir spännande och lite annorlunda att vara här, tillade Mattias Andersson som också skulle hjälpa till på simskolan.

Positiva till simskolan

– Det ska bli kul att bli bättre på att simma, tyckte Ritag Abdimola som var med i simskolan för andra året och redan kunde simma en hel längd i den stora poolen.

Ritag Abdimola tyckte att simskolan var bra och att de lär ut bra.
Ritag Abdimola tyckte att simskolan var bra och att de lär ut bra. Foto: Tyra Jenemark

En annan fördel med simskolan tyckte många var att man ordnat så att olika fritids kunde gå dit med alla elever samtidigt. Man hade också sett till så att de barn som går på skolor utanför Hjo stad kunde åka buss in till simskolan. Marielle Rimshult från fritidsgården ansvarade för att det skulle fungera med alla bussar.

Artikeltaggar

HjoNyheterSimsport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.