Hoppa till huvudinnehållet

Barn fick lära sig att trolla

Publicerad:
Marcel Lindström lärde Arvid Ivarsson, Tore Ivarsson, Natalie Lindholm och Leo Larsson trolleri med kortlek.
Marcel Lindström lärde Arvid Ivarsson, Tore Ivarsson, Natalie Lindholm och Leo Larsson trolleri med kortlek. Foto: Tyra Jenemark

På sommarlovsaktiviteten "trolla som en riktig trollkarl" har barn i åldrarna mellan 8-15 år med hjälp av trollkarlen Marcel Lindström inte bara lärt sig att trolla utan också hur man uppträder som en riktig trollkarl.

I veckan var det dags för Arvid Ivarsson, Tore Ivarsson, Leo Larsson och Natalie Lindholm att få visa upp vad de lärt sig på sommarlovsaktiviteten "trolla som en riktig trollkarl".

– Det ska bli jätteroligt, sade Leo dagen innan det var dags för uppträdande. Men samtidigt tyckte de alla att det var pirrigt. Anledningen till att de skulle ha ett uppträdande var att de skulle få öva på att presentera sig och vara på scen.

– Det är också en del av att vara trollkarl, tyckte Marcel Lindström som var ledare för aktiviteten. Han tillade också att syftet med aktiviteten är att kunna skämta och lura sina vänner och sin familj.

Natalie Lindholm gjorde trolleritrick med en penna på scen.
Natalie Lindholm gjorde trolleritrick med en penna på scen. Foto: Tyra Jenemark
Arvid Ivarsson övade inför nästa dags uppvisning på scenen.
Arvid Ivarsson övade inför nästa dags uppvisning på scenen. Foto: Tyra Jenemark

Något som de övat på inför uppträdandet har utöver alla trollkonster varit att kunna hälsa, och våga se folk i ögonen, det är viktigt eftersom att de kommer uppträda och i vissa nummer till och med ta upp folk på scenen.

Under övningen har de fått testa på flera olika sorters trollkonster och trick. Bland annat har de trollat med pennor, och fått dem att se ut som gummipennor samt fått testa på att trolla bort en penna. De har också gjort trick med sina händer och till exempel fått det att se ut som om de dragit av sig tummen. De har till och med hunnit med lite trolleri med kort.

– Det har varit jätteroligt, tyckte alla deltagare, och trots att vissa av dem redan testat några av trollkonsterna innan så lärde sig alla något.

Artikeltaggar

HjoNöjen och evenemangNyheterSommarlovTeaterTrolleri

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.