Hoppa till huvudinnehållet

Hjotejer vann i Stångebroslaget

Publicerad:
Linnéa Åkesson, körandes för FMCK Skövde, tog hand om segern i den större tjejklassen T2. Foto: Erica Augustsson

I helgen avgjordes endurotävlingen Stångebroslaget på Prästtomta skjutfält utanför Linköping. 2 700 förare var anmälda fördelat på ett tjugotal klasser och 15 av dem var Hjobor.

Tävlingen är också en del av en svensk enduroklassiker där även Ränneslätt i september och Gotland Grand National i oktober ingår. Alla loppen är varvlopp med körning på en knapp timme för guldhjälm, två för motionärerna och tre för eliten som kör på söndagen.

Först ut var ungdomarna på fredagen och de möttes av en fin bana om än med lite lera på sina ställen. I guldhjälmsklassen 65 cc, en av de yngsta klasserna, körde Isac Tornberg, Hjo MK in på en fin 21a plats, även om han förlorade en hel del tid på en vurpa sista varvet.

Ella och Linnéa vann

Jonathan Turesson, Hjo MK startade i U1, men fick ge sig efter ett varv. I klassen U2 körde Nisse Bengtsson, FMCK Skövde till sig en fin andra plats bland de nästan 80 startande och syster Ella Bengtsson, dito, tog täten i T1 och vann med över 15 minuter. Även i den större tjejklassen, T2, blev det Hjo i topp, när Linnéa Åkesson, även hon körandes för FMCK Skövde, tog hand om segern.

På lördagen kom det regn till och från, som ställde till det lite för vissa av motionsklasserna. För Nisse Bengtsson, FMCK Skövde, som passade på att köra dubbla race, gick det däremot alldeles utmärkt när han tog hem segern i Motion 15-29 år. Även Erik Lindblad och Viktor Persson, båda Hjo MK körde i den här klassen och Erik körde in på 123:e plats och Viktor som 296:a bland de 385 startande.

I motion 30-39 år körde Niklas Kedén, Hjo MK, bäst av Hjoborna och blev 43:a, med klubbkompisarna Rickard Johansson som 50:e man och Simon Holmbäck som 56:a.

550 till start

Även i motion 40-59 fanns tre Hjobor med, och där lyckades Urban Davidsson, Hjo Mk bäst som 409:a. Klubbkompisarna Hans Grenabo och Mikael Nilsson tog sig in som 444:e och 449:e man. Här kom nästan 550 till start.

Mera regn kom under natten mot söndagen och det blev ett riktigt tufft race med flera som bröt på söndagen. Linnéa Åkesson, FMCK Skövde, körde även i dam elit på söndagen och hon menade att det var mycket tuffare på söndagen och bitvis rena GGN i spåret. Hon var en av de sex damer som lyckades köra fyra varv och tog sig in som femma i klassen. Johanna Götvall, Tibro MK fick kasta in handduken på grund av maskinfel.

I herr elit vann Albin Elowsson, FMCK Skövde och Hjobon Emil Gustavsson, tävlandes för Tibro MK, tog sig in på en fin femte plats. Totalt blev han elva.

Artikeltaggar

EnduroFMCK SkövdeHjoHjo MKMotorsportTibro MK

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.