Hoppa till huvudinnehållet

Har redan vunnit sin USM-klass

Publicerad:
Nybliven USM-mästare i klassen D1 är Hjotjejen Ella Bengtsson som tävlar för FMCK Skövde
Nybliven USM-mästare i klassen D1 är Hjotjejen Ella Bengtsson som tävlar för FMCK Skövde

I helgen avgjordes näst sista deltävlingen i ungdoms SM i enduro. Klart är att Hjotjejen Ella Bengtsson redan vunnit klassen USM D1.

I helgen avgjordes näst sista deltävlingen i ungdoms SM i enduro. Botkyrka stod som värd för tävlingen och bjöd på tuffa förhållanden. Där finns mycket sten, hällar och skrååkning som efter veckans regnande var riktigt hala och leriga.

Dessutom var det längre åktid totalt jämfört med tidigare tävlingar, vilket gjorde att det tog på krafterna.

Ella redan klar

En som hade krafter så det räckte och blev över var Ella Bengtsson, FMCK Skövde som tog en förkrossande ledning i klassen USM D1 och vinsten i Botkyrka innebär att Ella är klar svensk ungdomsmästare i klassen. Det är en deltävling kvar, men Ella har gått tämligen ohotad igenom serien och har ett ointagligt försprång.

Linnéa kom tvåa

I USM D2 fightades återigen Hjotjejen Linnéa Åkesson, FMCK Skövde med klubbkompisen Matilda Ahlström, men även här fick Linnéa nöja sig med andra platsen.

Totalt ligger dock Linnéa fortfarande etta, men med Matilda hack i häl. Det innebär att det blir en sista tuff tävling som är helt avgörande i Finspång 28 september.

Lukas Zander, FMCK Skövde körde in som 20:e man bland de över 40 startande i klassen USM2. Lukas har inte kört hela serien och ligger därmed inte med i totalen.

Tredjeplats för Nisse

I USM3, den klass där de äldsta ungdomarna kör, tog sig Nisse Bengtsson, FMCK Skövde in som 3:a och fick därmed kliva upp på pallen.

Totalt sett ligger han 3:a, men det är inget klart än i den klassen, utan det kommer att avgöras i Finspång.

Kräftracet hägrar

Närmast på tur för enduroåkarna i Hjo står Kräftracet som avgörs 7 september på gärdena runt Munkebo gård mellan Hjo och Korsberga.

Artikeltaggar

EnduroHjoSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.