Hoppa till huvudinnehållet

Hjoåkare deltog i Oxjakten

Publicerad:
Johanna Götvall, Tibro MK, på extremprovet.

I helgen avgjordes endurotävlingen Oxjakten i Mariestad.

Banan bestod av tre delsträckor, där man började med en längre stensträcka för att sen köra ett extremprov över uppbyggda hinder och som avslutning ett fint skogsprov.

Tävlingen kördes i åtta olika klasser och tre av dem körde på förmiddagen medan de andra fem kördes på eftermiddagen.

Första klasserna

Först ut i solskenet var klasserna bredd, junior och senior. Det blev en ganska lerig och rörig historia. Lerig på grund av allt regnande i veckan och rörig för att tidtagningen fungerade bristfället. De tävlande åkte kana i placeringarna och inte förrän tre timmar efter avslutad tävling kunde resultatet fastställas någorlunda.

Götvall och Zander

Klart redan från början var dock att Joakim Ljunggren, Karlskoga EK tog hem totalsegern. Hjobördige Niclas Götvall, Götene MK, körde in som 9:a i breddklassen och Hjobon Lukas Zander, FMCK Skövde, slutade 12:a i juniorklassen.

På eftermiddagen var det dags för motion och dam, där Hjotjejerna Johanna Götvall, Tibro MK och Linnéa Åkesson, FMCK Skövde var anmälda. Eftermiddagsåkarna bjöds på riktigt fina förhållanden, då det torkat upp ordentligt ute i spåren och tidtagningen fungerade fullt ut.

Linnéa fick kasta in handduken strax innan start på grund av förkylning. Johanna tog ledningen direkt och kunde köra in som ohotad vinnare med över tretton minuters marginal.

Artikeltaggar

EnduroHjoMotorsportSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.