Hoppa till huvudinnehållet

Fick mäta sina krafter i mästerskap

Publicerad:
Koncentrationen var på topp i hundrametersloppet för flickor i årskurs 8. Från vänster: Linnea Hallgren, Filippa Viotto, Rebecka Madestam och Rebecka Thorsén.
Koncentrationen var på topp i hundrametersloppet för flickor i årskurs 8. Från vänster: Linnea Hallgren, Filippa Viotto, Rebecka Madestam och Rebecka Thorsén. Foto: Marita Sjöquist

Årets upplaga av skolmästerskapet i friidrott avgjordes där eleverna fick mäta sina krafter på Guldkrokens arena.

– Sammanfattningsvis en bra friidrottsdag med gynnsamt väder, allt flöt på bra och många fina resultat, säger idrottslärare Thomas Billengren.

Intresset för friidrott håller i sig på Guldkroksskolan och skolmästerskapen brukar locka de unga utövarna att testa sina krafter i olika grenar. Under flera veckor har eleverna haft möjlighet att träna friidrott på idrottslektionerna.

– Två tredjedelar av högstadieeleverna var anmälda till skolmästerskapet, upplyser Thomas Billengren.

100 meter för pojkar årskurs 9. Från vänster: Markus Lundblad, Noel Rilheim, Jonathan Carter, Oskar Joob, Nils Fagerlund och Jimmy Pettersson.
100 meter för pojkar årskurs 9. Från vänster: Markus Lundblad, Noel Rilheim, Jonathan Carter, Oskar Joob, Nils Fagerlund och Jimmy Pettersson. Foto: Marita Sjöquist

Många spännande dueller utspelade sig på tävlingsarenan och stämningen var på topp.

Deltagarna gjorde upp i sammanlagt sju grenar och det var 100 meter, 400 meter, 800 meter, kula, spjut, höjd- och längdhopp. Finalisterna till 800 meter deltog även i en femkamp.

Under dagen tangerade Vilma Karlsson i årskurs 9 skolrekordet i femkamp med 123 poäng av 125 möjliga. Ett annat resultat som stack ut var Jonathan Carters insats i höjdhopp på 1,70 med mycket luft till ribban.

Kulstötning var en av flera grenar under skolmästerskapet.
Kulstötning var en av flera grenar under skolmästerskapet. Foto: Marita Sjöquist

Eleverna i årskurs 8 och 9 gjorde även upp om en plats i Hjolaget inför den traditionella Triangelkampen i friidrott mellan elever från Hjo, Tibro och Karlsborg. De två bästa deltagarna i varje gren representerar Hjolaget.

I år genomförs tävlingen onsdagen den 2 oktober på Guldkroksvallen i Hjo.

– Vi har lite att försvara. Vi har vunnit Triangelkampen två år i rad och i dessa sammanhang är det ovanligt med en trippel. Men det ska bli spännande.

Tilläggas bör att alternativ till skolmästerskapet i friidrotten var en vandring.

– Det var en längre vandring runt Mullsjön med olika aktiviteter som ansvarades av kurator Petronella Jakobsson.

Emelie Carter vann bland annat längdhoppet för flickor i årskurs 7.
Emelie Carter vann bland annat längdhoppet för flickor i årskurs 7. Foto: Marita Sjöquist

Artikeltaggar

FriidrottGuldkroksvallenNyheterSkolmästerskap

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.