Hoppa till huvudinnehållet

Höstlov med olika aktiviteter

Publicerad:
Trolldrycker, spindlar och magi utlovas på Kulturkvarteret onsdag kväll när det blir Harry Potter-kväll.
Trolldrycker, spindlar och magi utlovas på Kulturkvarteret onsdag kväll när det blir Harry Potter-kväll. Foto: Kallestad

Trolldrycker, spindlar och magi utlovas på Kulturkvarteret onsdag kväll när det blir Harry Potter-kväll.

En bit in på det nya läsåret är det dags för höstlov som kan erbjuda de lovlediga eleverna en rad olika aktiviteter.

2016 meddelade regeringen att höstlovet skulle byta namn till läslovet, vilket innebär att läsning ska uppmuntras under lovet på samma sätt som idrott och motion uppmuntras under sportlovet.

Fast de allra flesta kallar det fortfarande för höstlov.

Förutom att läsa kan alla skollediga Hjoelever ta del av ett aktivitetsprogram som är framtagen av kommunen tillsammans med olika arrangörer.

Veckan startar på måndag den 28 oktober med att göra sin egen reflex på Kulturkvarteret.

På tisdagen den 29 oktober blir det legobyggartävling på Skapande verkstad, fritidsgården arrangerar badresa till Västerås samt en eftermiddag i Hjo kyrka med rubriken "Kyrkan, vad finns det där? vilket innefattar bland annat pyssel och fika.

Olika byggen

Onsdagen den 30 oktober (även den 31 oktober) anordnas käpphästverkstad i Guldkrokshallen med den efterföljande tävlingen Höstlovshoppet.

På Kulturskolan blir det instrumentbyggarverkstad där deltagarna kan skapa instrument med material som kartonger, toalettrullar, lådor och sugrör.

För de som vill röra på sig kommer det på Lilla Park bli fridans med danslärare Mathilde Svedlund. Skollediga är den här dagen välkomna till att spela bowling med Hjo bowlingklubb.

På onsdagskvällen bjuds det på Harry Potter-kväll på Kulturkvarteret samt "Ugglejakt" med poängpromenad i mörkret.

Torsdagen den 31 oktober kan man kvällstid ta del av en turnering FIFA 19 på Kulturkvarteret och en möjlighet att utforska kyrkan i mörkret.

Veckan avslutas på fredag den 1 november med "ABC om hur DE" vilket handlar om utställning och teckningsworkshop. "Vi tittar på bilder samt pratar och ritar känslor" uppger arrangören biblioteket.

För de yngre förmågorna blir det "Stor och liten", vilket är öppen förskoleverksamhet i Hjo församlingshem både onsdag och fredag.

Artikeltaggar

HöstlovNyheter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.