Blir det butik i Kulturkvarteret?

Publicerad:
Foto: Lars-Ola Carlén

Ska det öppnas en butik inne i Kulturkvarteret?

Frågan är inte helt gripen ur luften. Hjo kommun skriver nämligen på sin egen hemsida att man "utreder om det finns möjligheter för en extern aktör att driva butik i Kulturkvarteret".

Christer Svensson är chef över områdena kultur, turism och fritid. Det är han som står som kontaktperson i ärendet om någon har ytterligare frågor. Han berättar:

– Det är egentligen alldeles för tidigt för att offentliggöra någonting, men eftersom vi uppmärksammade att det gick rykten ute på stan om butik i Kulturkvarteret, så valde vi att gå ut och berätta det lilla som idag finns att berätta.

Christer Svensson poängterar att det är lång väg till ett eventuellt beslut. Det handlar om en förutsättningslös utredning och det finns många faktorer att ta hänsyn till.

– En eventuell butik i Kulturkvarteret ska inte konkurrera med övriga butiker i Hjo. Vi är väldigt noga med att följa lagar och regler. Sedan en tid tillbaka arbetar vi tillsammans med en upphandlingsjurist för att se om det går att genomföra, berättar Svensson.

– Om det finns möjligheter med en butik, så är det troliga att vi går ut med en bred förfrågan där alla som är intresserade ges möjlighet att lämna bud.

Det finns viss försäljning i Kulturkvarteret redan idag. Det handlar om muggar och t-shirts med I Love Hjo-tryck, som besökare efterfrågar. Dessutom säljs biljetter, fiskekort och annat som ombud för olika intressen.

– Detta släpper vi gärna till någon annan, vi gör det inte för ekonomisk vinning utan som en service. Vi tittar på en framtida utveckling av hela Kulturkvarteret, som vi har i uppdrag att göra.

Christer Svensson berättar också att sommarens kioskverksamhet på Guldkroksbadet kommer att läggas ut på anbud för privata aktörer.

Artikeltaggar

Christer SvenssonHjoKulturkvarteretNyheter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare