Hoppa till huvudinnehållet

Matchguide: Sverige–Finland

Publicerad:
Lucas Raymond uppges vara redo när JVM sparkar i gång. Arkivbild.
Lucas Raymond uppges vara redo när JVM sparkar i gång. Arkivbild. Foto: Erland Segerstedt/TT

Sverige är ute efter revansch efter fjolårets fiasko. Nu inleds jakten på JVM-guld – med tuffast tänkbara motstånd: Regerande världsmästarnationen Finland.

Sverige

Målvakter: 1 Jesper Eliasson, 30 Hugo Alnefelt, 35 Erik Portillo.

Backar: 4 Adam Ginning, 5 Philip Broberg, 6 Mattias Norlinder, 7 Tobias Björnfot, 8 Rasmus Sandin, 9 Victor Söderström, 27 Nils Lundkvist.

Forwards: 10 Alexander Holtz, 11 Samuel Fagemo, 15 Oskar Bäck, 18 Lucas Raymond, 19 David Gustafsson, 20 Nikola Pasic, 21 Nils Höglander, 22 Karl Henriksson, 24 Hugo Gustafsson, 25 Linus Öberg, 26 Jonatan Berggren, 29 Linus Nässén.

Kommentar: Efter det snöpliga uttåget mot Schweiz redan i kvartsfinalen för ett år sedan går Sverige in i en ny JVM-turnering med nya tag. Till premiären är det endast en svensk spelare som kastar in handduken till den första gruppspelsmatchen: Albin Eriksson, som uppges "inte vara kry". I övrigt är samtliga spelare tillgängliga, inklusive superlöftet Lucas Raymond som dragits med en virusinfektion före turneringen.

Finland

Målvakter: 30 Justus Annunen, 31 Jasper Patrikainen, Kari Piiroinen.

Backar: 2 Santeri Hatakka, 4 Ville Heinola, 3 Anttoni Honka, 5 Mikko Kokkonen, 29 Kim Nousiainen, 6 Peetro Seppälä, 33 Lassi Thomson, 9 Toni Utunen.

Forwards: 12 Eemil Erholtz, 15 Lenni Killinen, 19 Rasmus Kupari, 20 Matias Maccelli, 18 Joonas Oden, 23 Ville Petman, 21 Patrik Puistola, 24 Sampo Ranta, 34 Aatu Räty, 35 Aku Räty, 25 Antti Saarela, 27 Kristian Tanus.

Kommentar: Finland har kommit till Tjeckien för att försvara JVM-guldet från i fjol. Om lejonen har truppen som krävs för att klara av det? Kanske. Endast fyra av spelarna (Ville Heinola, Anttoni Honka, Toni Utunen och Rasmus Kupari) var med och vann turneringen i Kanada för ett år sedan, däremot är det en stor drös som var med och vann U18-VM 2018 – så nog finns det vinnarskallar även i den här uppsättningen.

Artikeltaggar

IshockeyJVM ishockey

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.