Hoppa till huvudinnehållet

Lova satte svenskt rekord

Publicerad:
Lova Johansson utraderade sitt tidigare svenska rekord på 100 meter ryggsim och har nu en ny toppnotering.
Lova Johansson utraderade sitt tidigare svenska rekord på 100 meter ryggsim och har nu en ny toppnotering. Foto: Tyra Jenemark

Parasimmaren Lova Johansson visar framfötterna. Hon har satt nytt svenkt rekord på 100 meter ryggsim.

– En väldigt stor upplevelse, säger talangen till P4 Skaraborg.

Hjobon Lova Johansson är en av Sveriges främsta inom parasimmning där hon innehar flera svenska rekord, bland annat i fjärilsim, ryggsim, bröstsim och ryggsim. Nu har också putsat till en av sina rekordnoteringar.

När Johansson nyligen deltog i en tävling i Falköping slog hon sitt eget svenska rekord på 100 meter ryggsim. Det nya toppnoteringen är 5:11,28 i stället för 5:12,68.

Efter att Johansson lyckats med bedriften var hon tillfreds.

– De sista meterna hörde jag bara att mina tränare skrek på mig. Då fick jag ta i ännu mer. När jag väl kom i mål stod alla och jublade. Det var en väldigt stor och härlig upplevelse, säger hon till P4 Skaraborg.

Johansson, som tävlar för Varabygdens SS, ses som ett löfte inom parasimningen och förra sommaren blev hon uttagen i svenska parasimningslandslagets utvecklingsgrupp, vilket är ett steg till att senare komma med i landslaget.

Artikeltaggar

HjoLova JohanssonNyheterSimsportSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.