Hoppa till huvudinnehållet

Hjoförare på pallen i solskenet

Publicerad:
Pallen i damklassen med Linnéa Åkesson, Emelie Borg Nilsson och Johanna Götvall efter deltävlingen i Karlsborg. Foto: Ulrika Götvall

Under söndagen kördes den näst sista deltävlingen i Vintercupen och den här gången var Carlsborgs MK värd.

Förarna bjöds på strålande solsken och två olika sträckor. Inte fullt så många förare var anmälda, 513 åkare, men de kom ända från Hudiksvall i norr till Malmö i söder, samt flera norrmän och en dansk, internationellt värre!

Bland Hjoförarna var det också lite bortfall eller om de helt sonika inte gillar det steniga underlag som bjuds i Karlsborg.

I klassen Motion 15–39 år kördes fyra sträckor och där tog sig Martin Kedén, Hjo MK, in som fyrtiotvåa, strax före klubbkompisen John Karlsson som blev fyrtiosexa. I samma klass blev Markus Björklund, även han Hjo MK, sjuttiofyra.

I Motion 40–49 år fanns bara en Hjobo på startlinjen, Ronnie Bengtsson FMCK Skövde som blev fyrtiofemma.

Tuff bana

I dagens sista heat körde bredd och dam sex sträckor, medan juniorerna och seniorerna körde åtta. En ganska tuff bana som blivit rejält sönderkörd under tidigare heat och en lågt stående sol gjorde att förarna fick ta det varligt i vissa partier och kände av stalpen i armarna. I juniorklassen vann Rasmus Andersson, Varbergs MK tätt följd av Nisse Bengtsson, FMCK Skövde. Linus Karlsson, Hjo MK blev sexa och Lukas Zander, FMCK Skövde blev tjugofemma.

I totalen ligger Nisse tvåa efter dagens tävling, men det är tight i toppen och det kan ändras i sista deltävlingen.

Conny Ståhl Hjo MK körde in som nia i breddklassen.
Conny Ståhl Hjo MK körde in som nia i breddklassen. Foto: Ulrika Götvall

I breddklassen körde Conny Stål, Hjo MK in på en nionde plats och han ligger sjua totalt.

Linnéa Åkesson, FMCK Skövde rådde inte på vinnaren i damklassen, Emelie Borg Nilsson, MA Lerum, utan tog sig in som tvåa och på tredje plats körde Johanna Götvall, Tibro MK in. Tittar man på totalen leder Linnéa med fyra poäng över Emelie. Johanna ligger trea, men med bara en poäng ner till fyran, så placeringarna i cupen kommer avgöras i sista deltävlingen.

Nu blir det några veckors uppehåll tills finalen avgörs i Töreboda 22 februari.

Artikeltaggar

HjoHjo MKMotorsportSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.