Hoppa till huvudinnehållet

IFK Hjo bedömer Coronaläget

Publicerad:
IFK Hjo har på sin hemsida gått ut med rekommendationer till sina medlemmar angående Coronaviruset.
IFK Hjo har på sin hemsida gått ut med rekommendationer till sina medlemmar angående Coronaviruset. Foto: Henrik Montgomery/TT

IFK Hjo har på sin hemsida gått ut med rekommendationer till sina medlemmar angående Coronaviruset.

– Vi följer myndigheternas beslut och rekommendationer kring Coronaviruset och uppmanar alla spelare och ledare att göra detsamma, meddelar IFK-styrelsen.

IFK Hjo-styrelsen uppger att man kontinuerligt följer utvecklingen av Coronaviruset och är beredd att fatta nödvändiga beslut. Föreningen följer myndigheternas beslut och rekommendationer.

"Följaktligen kan beslut fattas från dag till dag kring föreningens aktiviteter" påtalar IFK-ledningen, som hänvisar till Folkhälsomyndigheten att det inte finns anledning att ställa in till exempel fotbollsträningar fast påtalar vikten av att inga spelare eller ledare som uppvisar förkylningssymptom ska delta i träningarna.

En bedömning har även gjorts för de olika sektionerna i IFK Hjo.

När det gäller fotbollen fortgår allt som vanligt utan inställda träningar eller matcher.

"Vi följer Västergötlands och Svenska fotbollförbundets riktlinjer dag för dag och kommer agera utefter dem" meddelar IFK-styrelsen.

Hjo innebandyklubb följer Svenska innebandyförbundet rekommendation och ställer in resten av säsongen.

När det gäller friidrott uppges följande:

"Än så länge bedömer föreningen inte att det finns någon anledning att ställa in träningar eller eventuellt tävlingar. Vi följer Svenska friidrottsförbundets riktlinjer".

Artikeltaggar

FotbollFriidrottHjoIFK HjoInnebandyNyheterSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.