Hoppa till huvudinnehållet

Ställer in sitt vårårsmöte

Publicerad:
Hökensås GK ställer in sitt vårårsmöte men planerar att genomföra elittävlingen Hjo s Open i slutet av april.
Hökensås GK ställer in sitt vårårsmöte men planerar att genomföra elittävlingen Hjo s Open i slutet av april. Foto: Marita Sjöquist

Hökensås golfklubb gick i förra veckan ut med att vårårsmötet skulle genomföras den 26 mars, men beslutade strax därefter att ställa in på grund av coronaläget. Däremot tar klubben sikte på Hjo s Open.

Hökensås golfklubb står inför en ny säsong som brukar inledas med vårårsmötet, som nu fått ställas in.

Fast när det gäller elittävlingen Hjo s Open, 25-26 april, fortgår planerna att genomföra denna. En tävling med 114 herrspelare och 33 damspelare som gör upp om prispengarna 50 000 kronor för herrar och 20 000 för damer.

"Vi förhåller oss till de riktlinjer SGF (Svenska golfförbundet) går ut med i och med corona, vilket innebär att man i nuläget framför allt ser över tävlingsverksamheterna som ska ske i början av säsongen. Vårt förhållningssätt är fortfarande att alla tävlingar, inklusive Hjo s Open, ska genomföras", meddelar klubben på sin hemsida.

I coronatider

När det gäller förhållningssättet för övrigt i klubben i coronatider är att fortsätta som vanligt med anläggningen.

"Vi litar på att medlemmar och gäster tar ansvar för sig själva i bedömningen av risk för att smitta eller att smittas hos oss".

Klubben planerar framöver att tillsammans med sina medlemmar genomföra städdagar på Hökensås GK, lördagen den 4 april samt lördagen den 18 april. Inom kort är även siktet inriktat på att dra i gång flera olika kurser och en "uppstartshelg" i början av maj.

Artikeltaggar

GolfHjoHökensås GolfklubbNyheterSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.