Hoppa till huvudinnehållet

Tvingas skjuta upp engelska bilträffen

Publicerad:
Förra året firade British motor meet tioårsjubileum. I år tvingas arrangörerna göra ett uppehåll på grund av coronapandemin.
Förra året firade British motor meet tioårsjubileum. I år tvingas arrangörerna göra ett uppehåll på grund av coronapandemin. Foto: Marita Sjöquist

Det blir ingen engelsk bilträff i Hjo i sommar. Föreningen British motor meet tvingas ställa in den årliga motorträffen i augusti och flytta fram evenemanget till nästa år.

– Med anledning av rådande corona-situation och av hänsyn till alla medverkande har vi beslutat att flytta British motor meet Hjo till nästa år, meddelade föreningens ordförande Has Örtlund i veckan.

Han konstaterar att alla i styrelsen är över 70 år och att det inte är tillåtet att ordna arrangemang som samlar fler än 50 personer. Därför har föreningen beslutat att avstå från årets träff, som var planerad till första helgen i augusti och skulle ha blivit den tredje på raken i Stadsparken sedan motorträffen återvänt till Hjo.

– Tråkigt nog måste vi flytta fram till nästa år och siktar då på helgen 6–8 augusti, berättar Hans Örtlund och meddelar att alla inbetalda anmälningsavgifter kommer att återbetalas snarast.

– Det är det enda justa och vi har i stort sett lyckats stoppa alla kostnader för årets träff, säger Hans Örtlund.

British motor meet firade förra året tioårsjubileum sedan starten 2009 och samlar årligen runt 300 engelska fordon, mestadels personbilar men också andra fordon och motorer i Hjo Stadspark.

Motorträffen i Hjo räknas till en av landets största för brittiska motorentusiaster och har på senare år utvecklats till ett weekendsarrangemang då entusiaster från hela landet kommer till Hjo och Skaraborg för aktiviteter i de blå–röd–vita färgernas tecken.

Artikeltaggar

HjoMotorNyheterStadsparken

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.