Hoppa till huvudinnehållet

Två tredjedelar av världens dödsfall i Europa

Publicerad:
Det är folktomt utanför Frankrikes ambassad i Rom. Arkivbild.
Det är folktomt utanför Frankrikes ambassad i Rom. Arkivbild. Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Över 100 000 personer har avlidit i Europa till följd av coronaviruset enligt en sammanställning som nyhetsbyrån AFP har gjort med hjälp av officiella uppgifter från världens länder och information från Världshälsoorganisationen WHO.

Det motsvarar nära två tredjedelar av det totala antalet döda globalt.

Italien och Spanien är de värst drabbade länderna i Europa, med över 23 000 respektive 20 000 dödsfall, följt av Frankrike med drygt 19 000 och Storbritannien med nära 15 500.

Globalt över har minst omkring 2,3 miljoner personer testat positivt för coronaviruset. Men det är troligtvis bara en bråkdel av det faktiska antalet smittade då många länder bara testar för viruset i samband med sjukhusvård.

Artikeltaggar

FrankrikeItalienSpanienVård och omsorg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.