Hoppa till huvudinnehållet

Över fem miljoner coronasmittade i världen

Publicerad:
En kvinna sjuk i covid-19 förs till ett sjukhustält i Quito i Ecuador.
En kvinna sjuk i covid-19 förs till ett sjukhustält i Quito i Ecuador. Foto: Dolores Ochoa/AP/TT

Antalet bekräftade fall av coronasmittan i världen har passerat fem miljoner, enligt Johns Hopkins University som sammanställer officiell statistik över pandemin.

I tisdags rapporterades 106 000 nya covid-19-fall i världen, den högsta siffran hittills, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Ökningen beror delvis på att länder trappat upp antalet tester.

– Vi har fortfarande en lång väg att gå i den här pandemin, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus enligt nyhetsbyrån AFP.

Han tillägger att WHO oroas över ökningen i låg- och medelinkomstländer. Men värst drabbat sett till antalet smittade och döda är USA, med drygt 1 550 000 konstaterat smittade och över 93 400 avlidna.

Även flera europeiska länder – som Storbritannien, Italien, Spanien och Frankrike – har drabbats hårt sett till antalet konstaterat smittade och avlidna.

Artikeltaggar

CoronavirusetFrankrikeInrikes/utrikesItalienSpanienStorbritannienTedros Adhanom GhebreyesusUSAVård och omsorgWHO

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.