Hoppa till huvudinnehållet

Jula överraskade sig själva och gick hela vägen

Publicerad:
På söndagskvällen stod Jula BK som slutsegrare av 64 lag i den första upplagan av VFF Veo Cup. Bilden från vänster: Simon Blomqvist, Axel Larsson, Gustav Andersson och Emrik Skoglund.
På söndagskvällen stod Jula BK som slutsegrare av 64 lag i den första upplagan av VFF Veo Cup. Bilden från vänster: Simon Blomqvist, Axel Larsson, Gustav Andersson och Emrik Skoglund. Foto: PRIVAT

Jula BK är Västergötlands bästa lag på Fifa 20.

I söndagens final i VFF Veo Cup stod Ullervadslaget som segrare med 2–1 efter förlängning.

– Ingen i laget hade trott att vi skulle ta hem det, säger spelaren Gustav Andersson.

Inför turneringen nöjde de sig med att ta sig vidare från gruppen, men att gå längre än så såg de inga möjligheter till. En knapp månad senare står Jula BK:s herrar som slutsegrare av den första upplagan av VFF Veo Cup, en Fifa-turnering på Playstation 4 i DM-format.

– Vi underskattade nog oss själva. Vi spelar inte jättemycket Fifa och nu vill jag inte låta kaxig, men vi trodde nog folk skulle vara bättre än vad de var, säger Gustav Andersson.

Sent spelarskifte

Turneringen spelades två mot två och för Jula, som spelade som Napoli, var Gustav Andersson och Emrik Skoglund representanter. I lördagens semifinal mot Sexdrega/Lockryd var Skoglund bortrest och ersattes utav Axel Larsson.

– Axel är en bättre spelare än både mig och Emrik och det blev ju inte sämre med honom direkt, skrattar Andersson.

Nej, ett annars målsnålt JBK lade i en helt ny växel offensivt. Redan efter en minut öppnade man målskyttet och därefter rann det på till hela 11–1.

– Efter vårt tidiga mål släppte nerverna och det blev aldrig någon match. Emrik sade efter matchen att han fick "ta en för laget" och bänkade sig själv i finalen till förmån för Axel, säger Gustav Andersson.

Finalen mot Gånghester/Målsryd blev däremot desto jämnare. Även om Jula, likt många tidigare matcher, gjorde mål tidigt blev avgörandet en tajt historia.

– Det var nervöst innan, men precis som i semin släppte nerverna lite med det tidiga målet. Vi borde gjort fler mål i den första halvleken och avgjort, för Gånghester kom inte till många lägen.

MT var på plats när Jula spelade sin andra gruppspelsmatch i turneringen. Då slog Emrik Skoglund och Gustav Andersson Bergdalen med 5–1.
MT var på plats när Jula spelade sin andra gruppspelsmatch i turneringen. Då slog Emrik Skoglund och Gustav Andersson Bergdalen med 5–1. Foto: Erik Wallskog

Försvaret vägvinnande

Även om JBK hade chanser att stänga matchen såg 1–0-ledningen ut att stå sig matchtiden ut, men i den 88 minuten kom kvitteringen.

Matchen gick därmed till förlängning och där gällde det klassiska formatet golden goal, sista målet vinner. I förlängningen tog det dock inte mer än någon minut innan Gustav Andersson och Jula skickade in det avgörande 2–1-målet.

– När bollen gick in släppte allt. Jag blev betydligt gladare än vad jag hade trott på förhand. Det var en anspänning att spela och i slutet av turneringen hade vi rätt höga förväntningar från laget och på oss själva, säger matchvinnaren.

Vad var det som gjorde att ni vann i slutändan?

– Det var vårt försvarsspel. Tittar vi på matcherna har vi inte släppt in mer än två mål i någon match. Även om vi har gjort lite mål, bortsett från semifinalen, har vi hela tiden varit stabila bakåt.

Förstapriset är att få låna en Veo-kamera under hela höstsäsongen. Kameran går enkelt att ställa upp bredvid planen vid matcher och den följer bollen automatiskt.

– Det gör det extra roligt att hela laget får nytta av att vi vann. Det ska bli kul att testa på att filma matcherna och fungerar det bra kanske föreningen investerar i en kamera, avslutar Gustav Andersson.

Artikeltaggar

EsportFotbollJula BK

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.