Hoppa till huvudinnehållet

Guldkroksbadet flyttar fram badpremiär

Publicerad:
Gratisbadet Guldkroksbadet flyttar fram öppnandet för allmänheten. Premiären var planerad nu på lördag den 13 juni men som nu flyttas fram till efter midsommar.
Gratisbadet Guldkroksbadet flyttar fram öppnandet för allmänheten. Premiären var planerad nu på lördag den 13 juni men som nu flyttas fram till efter midsommar. Foto: Lars-Ola Carlén

Nu på lördag skulle Guldkroksbadet öppnat för säsongen, men premiären får skjutas på framtiden.

- Vi tar nytt beslut efter midsommar, säger kommunens chefsansvarige Christer Svensson.

Nu på lördag, den 13 juni, skulle Guldkroksbadet officiellt öppnat grindarna för sommarsäsongen 2020. Men i några veckor har det redan bedrivits skolundervisning i bassängerna och morgonsim för motionärer.

Tar nytt beslut

Fast i veckan togs beslut om att det officiella öppnandet av badet för allmänheten skjuts på framtiden.

- Med tanke på den ökade smittspridningen av covid-19 i Skaraborg känns det inte rätt att öppna och därför har vi tagit det här beslutet, säger Christer Svensson, chef för fritid, kultur och turism.

- Vi kommer att ta upp frågan igen för nytt beslut tisdagen efter midsommarhelgen.

Därmed följer Hjo kommun andra kommuner som tidigare beslutat sig för att flytta fram badsäsongen på sina anläggningar. I förra veckan meddelade Skövde kommun att flytta fram starten ett par veckor för Billingebadet, Nybobadet och Tidanbadet.

Öppet för simskolan

Trots beslutet om stängt på badet sätter detta inte stopp för genomförandet av simskolan som startar nu på måndag, den 15 juni, och morgonsimmet fortsätter under veckorna.

- Sedan tidigare hade vi bestämt att inte ha öppet för allmänheten under de tider som simskolan pågår. Däremot kommer vi nu inte att ha öppet efteråt, på sena eftermiddagar och kvällar.

Öppet men stängt

Frågan är dock om allmänheten kommer att inse att gratisbadet under dagtid är stängt trots att grindarna står vidöppna på flera ställen till området.

- Det är viktigt att vara kommunikativ och få folk att förstå. Vi kommer att informera på hemsidan och i sociala medier.

Tror du att dessa åtgärder kommer att räcka?

- På plats har vi dessutom mycket personal som får hjälpas åt att hantera situationen och prata med besökarna, förklarar Christer Svensson.

Säsongen för Guldkroksbadet sträcker sig fram till söndag 16 augusti.

Artikeltaggar

Christer SvenssonGuldkroksbadetHjoNyheter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.