Hoppa till huvudinnehållet

Muskelbilar på träff i Hjo

Publicerad:
Utanför hotellet var det gott om ögongodis under fredagskvällen för den som gillar bilar med muskler .
Utanför hotellet var det gott om ögongodis under fredagskvällen för den som gillar bilar med muskler . Foto: Lars-Ola Carlén

American Power Tour runt Vättern, som brukar passera Hjo sista fredagen och lördagen i juni, var inställd i år på runda av coronan. Det hindrade dock inte från att det samlades gott om muskelbilar vid hotellet och runt hamnområdet under helgen.

Tanken var att American power tour skulle passerat Hjo för 14:e året på sin tur runt Vättern med start och mål i Motala. Redan i maj stod det klart att årets tour tvingades ställas in, men flera muskelbilar syntes ändå i Hjo under fredagskvällen där de stod uppradade på ömse sidor om hotellet. Även i hamnområdet kunde många ekipage med starka motorer beskådas denna synnerligen varma och soliga junikväll.

Ford Mustang av 1968 års modell och en Chrysler Imperial convertible av 1959 års modell parkerade i hamnen med vacker vy över Vättern.
Ford Mustang av 1968 års modell och en Chrysler Imperial convertible av 1959 års modell parkerade i hamnen med vacker vy över Vättern. Foto: Lars-Ola Carlén

Artikeltaggar

HjoMotorNyheterVättern

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.