Hoppa till huvudinnehållet

Sjätteplats för Åkesson i senior-SM

Publicerad:
Hemmaföraren Linnéa Åkesson kopierade fredagens placering och blev sexa i damklassen även på lördagen.
Hemmaföraren Linnéa Åkesson kopierade fredagens placering och blev sexa i damklassen även på lördagen. Foto: Johan Espefält

FMCK Skövdes Linnéa Åkesson klev i helgens drabbning i Skövde upp till stora SM och fick känna på hetluften. Till slut blev det en sjätteplats.

Hjotjejen 16-årige Linnéa Åkesson, FMCK Skövde, blev i den andra SM-deltävlingen på lördagen, precis som i den första på fredagen, sexa. Hon var nästan fem minuter efter deltävlingssegraren Hanna Berzelius, Linköpings MS, i mål. Även om det inte blev en placering i den absoluta toppen var hon ganska belåten med sin debuthelg på senior-SM.

–-Man är aldrig nöjd om man inte vinner, men det var ju första gången på SM så jag får vara nöjd, kommenterar Linnéa.

Från ungdom till senior

Tidigare har Linnéa Åkesson kört på ungdomsnivå och förra året vann hon ungdoms-SM, men nu var det dags att pröva sig mot de allra bästa damförarna i Sverige.

De allra största utmaningarna kom mellan specialproven.

– Transporterna var svårare än proven, tyckte 16-åringen efter första tävlingsdagen.

Hon hade ingenting med den absoluta toppen att göra vid premiären, men var femma som bäst på ett prov och slutade sexa totalt.

Linnéa Åkesson klarade de sex specialproven bra och de riktiga prövningarna kom istället på transportsträckorna mellan proven. Hon har nyss tagit körkort och transporterna var svåra.

– Det var långt, särskilt mellan ettan och tvåan och sedan var det jättehalt. Sikten har varit riktigt dålig också och det gjorde det svårt på transporterna. Mina glasögon gick sönder och jag kunde inte använda dem, berättar Linnéa.

Resultat

Ställningen sammanlagt efter två deltävlingar:

SM1: 1) Niklas Persson, Karlskoga EK, 40 poäng, 2) Anton Sandstedt, Tibro MK, 34 p, 3) Franz Löfqvist, FMCK Malmö, 28 p, 9) Axel Westher, FMCK Skövde, 12 p, 11) Robert Friberg, Tibro MK, 10 p.

SM2: 1) Filip Bengtsson, Vimmerby MS, 37 p, 2) Albin Elowson, FMCK Skövde, 35 p, 3) Rikard Hansson, Tibro MK, 28 p, 6) Mattias Ojanperä, FMCK Skövde, 19 p, 8) Oskar Olsson, Hökensås MCK, 15 p, 9) Erik Wahlström, FMCK Skövde, 13 p, 10) Anton Nord, FMCK Skövde, 10 p, 14) Emil Gustavsson, Tibro MK, 6 p.

JSM1: 1) Marcus Adielsson, Tibro MK, 40 p, 5) Nisse Bengtsson, FMCK Skövde, 19 p, 10) Marcus Eisner, FMCK Skövde, 11 p, 15) Carl Andersson, FMCK Skövde, 3 p.

JSM2: 1) Joakim Grelsson, Fältjägarna EF, 35 p, 2) Oskar Ljungström, Falköpings MK, 35 p, 3) Max Ahlin, Falköpings MK, 34 p, 4) Albin Norrbin, FMCK Skövde, 24 p, 12) Isac Friman, Tidaholms MK, 8 p, 17) Emil Johansson, FMCK Skövde, 1 p.

SM damer: 1) Martina Reimander, Försvarsmaktens EK, 37 p, 2) Hanna Berzelius, 33 p, 3) Hedvig Malm, Försvarsmaktens EK, 30 p, 6) Linnéa Åkesson, FMCK Skövde, 20 p.

Knobby Swedish enduro cup: 1) Albin Elowson, FMCK Skövde, 160 p, 2) Filip Bengtsson, Vimmerby MS, 145 p, 3) Oskar Ljungström, Falköpings MK, 120 p, 4) Max Ahlin, Falköpings MK, 105 p, 8) Albin Norrbin, FMCK Skövde, 68 p, 10) Rikard Hansson, Tibro MK, 58 p, 16) Marcus Adielsson, Tibro MK, 32 p, 17) Anton Sandstedt, Tibro MK, 31 p, 22) Oskar Olsson, Hökensås MCK, 14 p, 25) Mattias Ojanperä, FMCK Skövde, 12 p, 31) Nisse Bengtsson, FMCK Skövde, 5 p, 33) Erik Wahlström, FMCK Skövde, 4 p, 34) Anton Nord, FMCK Skövde.

Artikeltaggar

HjoLinnéa ÅkessonMotorsportNyheterSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.