Hoppa till huvudinnehållet

"Vi kommer att få leva med corona"

Publicerad:
Glenn Svensson
glenn.svensson@hjotidning.se
Kommundirektör Eva Ulfenborg tror på en tuff höst för kommunens verksamheter och att arbetet kommer fortsatt skarpt präglas av coronapandemin.
Foto: Marita Sjöquist

Semestern är över för många, så även för Hjo kommuns många anställda Hela kommunmaskineriet ska nu rullas i gång och det kommer att bli en annorlunda höst på många sätt och vis.

– Ja, coronasmittan kommer vi att få leva med under lång tid framöver och det måste vi självklart ta hänsyn till i vår planering och vårt arbete, säger kommundirektör Eva Ulfenborg.

Hon anser att läget, trots pandemin, är ganska lugnt just nu och berättar att förra helgens situation på Guldkroksbadet var betydligt bättre än de två helgerna tidigare.

– Vi hade väktare på plats och det gav en klart lugnande effekt och var till stor avlastning för vår unga badpersonal. Väktarna har hjälp till på flera sätt, bland annat sett till att avståndet har upprätthållits bland badgästerna.

Guldkroksbadet kommer att hållas extraöppet kommande helg och även den sista helgen i augusti om vädret är badvänligt.

Kommundirektören vill berömma sin personal för att man jobbat så hårt och framgångsrikt med att hålla nere smittspridningen.

– Alla har gjort ett stort jobb, men man kan inte undgå att särskilt framhålla personalens arbete inom vård och omsorg, för att de lyckats hålla coronan borta från särskilt boende och inom hemtjänsten. Det är bara att ställa sig upp och utropa ett stort "hurra", säger Ulfenborg.

En av flera svåra uppgifter som väntar tämligen omgående är att försöka sy ihop en budget för nästa år och som ska klubbas av kommunfullmäktige i november. Osäkerheten är än större än vanligt och även detta kan tillskrivas pandemin.

– Vi vet inte hur stor kompensation vi kommer att få för alla merkostnader som vi fått på grund av coronasmittan, bland annat.

Andra budgetfrågor som också oroar är den ökande arbetslösheten och hur konjunkturen kommer att se ut framöver.

Artikeltaggar

GuldkroksbadetHjoNyheter

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.