Hoppa till huvudinnehållet

Satsar på padelhall i Hjo

Publicerad:
Niclas Adolfsson är i startgroparna med att bygga en padelhall på den nyinköpta marken på industriområdet i Hjo.
Niclas Adolfsson är i startgroparna med att bygga en padelhall på den nyinköpta marken på industriområdet i Hjo. Foto: Marita Sjöquist

Padel växer så det knakar i landet och nu är det på gång att även Hjo ska få en padelhall.

- Det här känns kul och nytt, men samtidigt en stor investering, konstaterar Niclas Adolfsson som står bakom satsningen.

Racketsporten padel har haft en rasande utveckling de senaste åren och antalet padelhallar växer upp som svampar runt om i landet. Den första padelbanan ska ha varit en enkel variant 1998 i Grevie, strax utanför Båstad. Första hallen som öppnades 2012 i Helsingborg och i dag finns det runt 1 200 padelhallar.

På gång med bygget

Nu ska även Hjo få sin egen padelhall som ska byggas på Gjutarvägen på industriområdet. Byggnaden på 1 184 kvadratmeter ska innehålla fyra banor, omklädningsrum, uppvärmningsyta och ett samlingsrum. Utomhus tillkommer två utomhusbanor, parkeringsplats och gräsytor. Sammanlagt rör det sig om en yta på 5 700 kvadratmeter.

- Det här ligger perfekt, stör ingen och lättillgängligt, säger Skövdebon Niclas Adolfsson.

Han är mannen bakom verket och ensamägare till både padelhallen och markinköpet.

- Jag var på gång redan för fyra år sedan med att starta padelhall, men var lite feg och förstod inte då hur stort detta skulle bli i Sverige.

I Hjohallen planeras även en sportshop som ska drivas av Hjobon Emil Ehn.

- Emil har jobbat i sportaffär i många år och har ett gediget kontaktnät, upplyser Niclas Adolfsson.

"Det här ligger perfekt, stör ingen och lättillgängligt" tycker Niclas Adolfsson om hallens placering.
"Det här ligger perfekt, stör ingen och lättillgängligt" tycker Niclas Adolfsson om hallens placering. Foto: Marita Sjöquist

Valet blev Hjo

När Niclas tagit beslutet om att bygga en padelhall återstod valet av ort – Skövde eller Hjo? Efter kontakt med respektive kommun blev valet naturligt.

- I Hjo fick jag väldigt bra feedback och alla var positiva, vilket har gjorde att jag slog till här.

Stor investering

Det rör sig om en stor investering och det gick fort från tanke till beslut.

- Jag bestämde mig i slutet av april i början av maj och nu är det på gång. Det rör sig om en kostnad på nio miljoner kronor exklusive moms, uppger Niclas Adolfsson och resonerar vidare:

- känns kul och nytt. Jag har aldrig varit i närheten av sådant här stort projekt tidigare, men jag har folk runt omkring som hjälpt mig och kommer även att göra det i fortsättningen.

Klart till sportlovet?

Om allt går enligt beräkningarna ska padelhallen stå klar någon gång i början på nästa år, förhoppningsvis till sportlovet. Redan nu har Niclas Adolfsson idéer och planer för invigningen och verksamheten i framtiden.

- Förutom padelspel är det även tänkt att kunna ha olika typer av event för företag och grupper. Utomhus har jag till exempel tänkt att ha en femkampsbana.

Varit pokerproffs

Niclas Adolfsson är utbildad inom logistik/ekonomi, jobbat som inköpare på Paroc och har även varit pokerproffs i 13 år.

Han har ett gediget sportintresse och har först och främst spelat fotboll samt handboll för IFK Skövde, HP Skövde och senast i HK Guldkroken.

- Fast ingenting slår padel, skrattar han och poängterar att racketsporten är beroendeframkallande.

Vad är tjusningen?

- Mycket! Det är en sport som passar alla åldrar, både män och kvinnor. Bra, skonsam motionsform som ger lagkänsla.

- Kort och gott, alla kan spela padel och är välkomna till hallen, avslutar Niclas Adolfsson.

Artikeltaggar

HjoNyheterPadelSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.