Hoppa till huvudinnehållet

Mästerskap med stark tradition

Publicerad:
Rafflande lopp på 100 meter för pojkar i årskurs 9. Från vänster: Rasmus Göransson, Nils Runngren, Åke Olsson, Tim Uvegård och Axel Hedman.
Rafflande lopp på 100 meter för pojkar i årskurs 9. Från vänster: Rasmus Göransson, Nils Runngren, Åke Olsson, Tim Uvegård och Axel Hedman. Foto: Marita Sjöquist

Skolmästerskapet i friidrott har en lång tradition i Hjo och i veckan var det dags för eleverna på Guldkroksskolans högstadie att testa sina krafter i de olika grenarna.

- En fantastisk dag med med många goda prestationer, sammanfattar idrottslärare Thomas Billengren.

Friidrott är en av de idrotter med längst historia. Det är ett svenskt kuturarv och som ligger till grund för all annan idrott genom att hoppa, kasta och springa.

Det är moment som även ingår i hela idrottsrörelsen.

- Friidrott är en allsidig träningsform där utövaren kan lära känna sin kropp, säger Thomas Billengren och fortsätter:

- Under skolmästerskapet deltar eleverna i en mångkamp där just allsidigheten är i fokus.

Wilmer Dalene stötte 8,80 i kula och vann femkampen för pojkar årskurs 8.
Wilmer Dalene stötte 8,80 i kula och vann femkampen för pojkar årskurs 8. Foto: Marita Sjöquist

Stor uppslutning

När skolmästerskapen i veckan genomfördes var det stor uppslutning av elever som deltog i olika löpgrenar, höjd- och längdhopp, kula och spjut.

- Det har varit en fantastisk dag i ett strålande höstväder med väl genomförda aktiviteter och många goda prestationer.

Stämningen var på topp och mästerskapen präglades av en god anda mellan eleverna, där viljan att delta och utveckla sig själv var det viktigaste.

Emelie Carter flög över ribban på 1,37 och hon vann femkampen för flickor årskurs 8.
Emelie Carter flög över ribban på 1,37 och hon vann femkampen för flickor årskurs 8. Foto: Marita Sjöquist

Triangelkampen

Mästerskapen i Hjo ligger sedan till grund för triangelkampen mot grannkommunerna Tibro och Karlsborg. Triangelkampen har funnits i många år och där eleverna i de tre kommunerna har möjlighet till utbyte mellan skolorna på friidrottsarenan.

Kampen genomfördes förra året i Karlsborg, men i år står Tibro som värd och bjuder in till Snickarvallen onsdagen den 7 oktober.

Deltar i kampen gör då eleverna i årskurs 8 och 9 i de tre kommunerna.

- Hjo har vunnit tre gånger de sista fyra åren och vi har för närvarande vandringspokalen i vår ägo, upplyser Thomas Billengren.

Killarna i sjuan på 100 meter. Från vänster: Hugo Engebretsen, Wilhelm Knutsson,  Ali Albeool, och Felix Ribnert.
Killarna i sjuan på 100 meter. Från vänster: Hugo Engebretsen, Wilhelm Knutsson, Ali Albeool, och Felix Ribnert. Foto: Marita Sjöquist

Friluftsvandring

Ett alternativ till skolmästerskapet i onsdags var en friluftsvandring i elevhälsans regi, vilket var mycket uppskattat av alla som deltog.

Flickor i årskurs 8 i en 100-metersduell. Från vänster: Emma Nilsson, Cornelia Ekbom, Tuva-Li Brindbergs och Lova Bjurström.
Flickor i årskurs 8 i en 100-metersduell. Från vänster: Emma Nilsson, Cornelia Ekbom, Tuva-Li Brindbergs och Lova Bjurström. Foto: Marita Sjöquist

Artikeltaggar

FriidrottGuldkroksskolanHjoNyheterSkolmästerskap

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.