Hoppa till huvudinnehållet

Boulespel i coronatid

Publicerad:
Boulespel på Almedal – tillsammans men med distans.
Boulespel på Almedal – tillsammans men med distans. Foto: Privat

I dessa coronatider är det inte alltid lätt att umgås och röra på sig. Sällskapet Boule i Hjo har hitta ett sätt, som följer Folkhälsomyndighetens regler.

– Vi tränar på vår boulebana vid Almedal. Håller avstånd och går inte nära varandra när vi plockar upp kloten. Det är viktigt med motion och det får man verkligen när man spelar, med mycket gång och ryggböjningar, säger Sällskapet Boules Gerd Björnell.

Sällskapet har spelat klubbmästerskap och höstcup med glada deltagare.

– Prisutdelningar blir det till alla vinnare när det går att genomföra. Vi har två tävlingar kvar att spela i höst: Elljuscup dubbel D/H Mix och Lussecup D/H Mix. Hoppas att vädrets makter är med oss. Det ser vi fram emot.

Hon poängterar att man följer Folkhälsomyndighetens restriktioner noga.

– Vi har satt upp lappar så att vi alla blir påminda om vad som gäller och har tillgång till handsprit innan fikat. Sedan fikar vi med distans.

Boulespel på Almedal – tillsammans men med distans.
Boulespel på Almedal – tillsammans men med distans. Foto: Privat

Artikeltaggar

BouleHjoNyheterSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.