Hoppa till huvudinnehållet

Hjobygdens OK i Bacho cup

Publicerad:
Hjobygdens OK deltog i helgens Bacho cup.
Hjobygdens OK deltog i helgens Bacho cup.

Hjobygdens ungdomar deltog i helgens Bacho cup i Lidköping.

Under hösten har anpassade orienteringstävlingar arrangerats. Detta har bland annat inneburit att startdjupet varit större, ibland över två dagar. Det har varit begränsat antal startande per startgrupp, ingen service såsom dusch, servering och arena. Kom, spring och åk hem för att uppehålla sig så lite som möjligt på och vid tävlingsområdet.

I lördags, den 3 oktober, var Hjobygdens OK ungdomar på Bacho cup i Lidköping. Detta är en ungdomstävling i orientering som varje höst anordnas i Lidköping. Vanligtvis brukar det vara en individuell tävling på lördagen och en stafett på söndagen med möjlighet till övernattning på skola och aktiviteter på kvällen. I år var tävlingen anpassad och endast den individuella tävlingen med utdraget startdjup genomfördes på lördagen. Banorna är som vanligt anpassade och något lättare än normalt så att det även ska passa nybörjare som tidigare inte varit ute på någon tävling.

Hjobygden hade med ett gäng ungdomar, varav några sprang sin första tävling. Alla gjorde riktigt bra ifrån sig och alla kom hem med något pris. Det var en rolig tävling i ett stigrikt område och i en terräng nästan helt utan höjdkurvor.

Artikeltaggar

HjoHjobygdens OKNyheterOrienteringSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.