Hoppa till huvudinnehållet

Skådespelaren Sven Wollter är död

Publicerad:
Folkkäre skådespelaren Sven Wollter har avlidit. Arkivbild.
Folkkäre skådespelaren Sven Wollter har avlidit. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Skådespelaren Sven Wollter har avlidit i sviterna av covid-19, skriver hans dotter Stina Wollter på Instagram.

"Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag flög rakt rakt in i ljuset i sviterna av covid och en väl använd kropp med lungor med kol och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära", skriver dottern.

Sven Wollter blev 86 år.

Ann Edliden/TT

Artikeltaggar

FilmNöje/KulturSven WollterTeater

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.