Hoppa till huvudinnehållet

Elitserien stängs - Villa får fler motståndare

Publicerad:
Villa kommer att få fler motståndare kommande säsong.
Villa kommer att få fler motståndare kommande säsong. Foto: Sören Turesson

Elitserien kommer att stängas.

Det innebär att Villa får fler motståndare kommande säsong.

Det meddelade Svenska bandyförbundet på fredagen.

Svenska Bandyförbundet, i dialog med Svensk Elitbandy (FSE), Allsvenska Serieföreningen (ASF) och distrikten, fattade på fredagen ett antal tunga beslut.

Bland annat kommer elitserien herr och dam, samt allsvenskan herr, att stängas för nedflyttning. Samtliga lag i de berörda serierna har alltså redan räddat kontraktet för säsongen 2021/22.

Till dessa serier kommer däremot uppflyttning att göras, vilket, säsongen 2021/22, kan komma att innebära fler lag i vissa serier.

Möter fler lag

Villa kommer alltså att spela fler matcher, mot fler motståndare, kommande säsong.

"Med ovanstående beslut är det Svenska Bandyförbundets förhoppning att vi genom vidtagna åtgärder skapar förutsättningar för en tävlingsverksamhet i en tid som inte är någon annan lik. Vi vet också att besluten innebär att merparten av vår tävlingsverksamhet just nu är vilande", skriver Per-Anders Gustafsson, ordförande i Svenska bandyförbundet, i ett pressmeddelande.

För division 1, allsvenskan, dam och underliggande verksamheter, samt ungdomsverksamhet, har beslut fattats om att tidigast påbörja tävlingsverksamhet den 2 januari 2021. Träning får genomföras för ungdomar födda 2005 eller senare.

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.