Hoppa till huvudinnehållet

Full fart trots time out

Publicerad:
P10-laget i IFK Hjo innebandy längtar efter att få börja spela matcher, men är glada över att få träffa och träna. Övre raden fr v: Lukas Sörman, David Holst, Anton Wester, Mateo Costa, Wilmer Lindqvist, Sigge Bladh, Alexander Bender och Melker Johansson. Nedre raden fr.v: Levin Olsson, Anacin Ulfenborg, Albin Sjöström, Eddie Tegnelund, Alfred Dahlgren samt Rasmus Röjd.
P10-laget i IFK Hjo innebandy längtar efter att få börja spela matcher, men är glada över att få träffa och träna. Övre raden fr v: Lukas Sörman, David Holst, Anton Wester, Mateo Costa, Wilmer Lindqvist, Sigge Bladh, Alexander Bender och Melker Johansson. Nedre raden fr.v: Levin Olsson, Anacin Ulfenborg, Albin Sjöström, Eddie Tegnelund, Alfred Dahlgren samt Rasmus Röjd. Foto: Marita Sjöquist

För P10-gänget i IFK Hjo innebandy är matchspelet inställt, men träningen är i full gång.

- Killarna tycker att det är trist utan matcher, men de kämpar på och håller geisten uppe, säger ledaren Andreas Sörman.

Pandemin påverkar det mesta i samhället, vilket även IFK Hjos P10-lag fått känna av. Laget kunde starta upp sin innebandyträning i oktober i Guldkrokshallen, men matcher mot bland annat IBK Stöpen och IBK Lockerud Mariestad får vänta.

- Förbundets matcher är uppskjutna till den 24 november och därefter tas nytt beslut. Förmodligen blir det inga fler matcher i år, förutspår Andreas Sörman.

Ett tungt besked, men trots detta tränar tioåringarna på för fullt och verkar trots allt lättade över att i alla fall få träffas och träna ihop. Här råder inga dystra miner utan trivsam stämningen med unga killar födda 2010 och 2011 som är hängivna sin sport. Många spelar fotboll i IFK och övergår till innebandyn under vinterhalvåret.

- Det börjar bli ett sammansvetsat gäng där de flesta varit med och spelat innebandy sedan de var fem till sex år, berättar Andreas Sörman.

- Killarna tycker verkligen om att träna och kommer själva med önskemål om vilka övningar de vill och behöver ha.

Full fart var det på träningen i Guldkrokshallen.
Full fart var det på träningen i Guldkrokshallen. Foto: Marita Sjöquist

I dessa tider gäller samma sak för P10-laget som för andra att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer som att byta om hemma, tvätta händerna och stanna hemma vid sjukdomssymptom. Föräldrarna uppmanas att inte vara närvarande under träning utan endast lämna och hämta.

Efterlyser tjejer

Sedan några år tillbaka är innebandyn en sektion i IFK Hjo och har i dagsläget tre serielag med P8, P10 och P12 samt innebandyskola och tjejträning.

- Vi har hittills inte haft många tjejer, vilket vi försöker att ändra på. Fast det har varit svårt, men alla tjejer och killar är välkomna hit för att prova på att spela innebandy.

Under årens lopp har innebandy ökat i popularitet och räknas Sveriges tredje största sport. Detta märks i Hjo och framför allt bland de yngre kommuninvånarna.

- Vi har ett 20-tal killar i vårt lag och även de andra lagen har många spelare.

Ledarna för P10-laget är, från vänster, Kalle Lindqvist, Andreas Sörman, Anders Welander och Brasse Loostrand.
Ledarna för P10-laget är, från vänster, Kalle Lindqvist, Andreas Sörman, Anders Welander och Brasse Loostrand. Foto: Marita Sjöquist

Hur har ni det med träningstider i Guldkrokshallen?

- Det har varit ett bekymmer och vi har fått pussla ihop tiderna efter bästa förmåga. Vi hade helst velat ha tider för P10 och P12 efter varandra, eftersom vi måste bära fram och ta tillbaka sargen efter träningen. Men det gick inte att lösa.

Träningstider

När HT var på besök började träningspasset klockan halv fem, vilket ställer höga krav på de vuxna i ledarstaben att komma i tid och hinna förbereda.

- Några av oss ledare jobbar i Skövde och får emellanåt ta ledigt viss tid från jobbet för att hinna i hit.

Oavsett corona, tajta träningstider och vinterrusk är det inget som hindrar P10-laget att träna.

- De älskar det här, avslutar Andreas Sörman.

Brasse Loostrand var en av flera ledare som gav de unga adepterna instruktioner.
Brasse Loostrand var en av flera ledare som gav de unga adepterna instruktioner. Foto: Marita Sjöquist

Artikeltaggar

HjoIFK HjoInnebandyNyheterSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.