Hoppa till huvudinnehållet

Hjoföreningar får ta del av stödpengar

Publicerad:
Hjobygdens OK får 31 000 kronor i kompensationsstöd.
Hjobygdens OK får 31 000 kronor i kompensationsstöd. Foto: Marita Sjöquist

Idrottsföreningar får nu ta del av kompensationsstödet för perioden juli-september. Ulvåkers IF är den klubb i Västra Götaland som får mest pengar, 810 000 kronor. Mest stöd i Hjo får Hjobygdens OK med 31 000 kronor.

Faktum är att det bara är tio klubbar i hela landet som får mer pengar än Ulvåkers IF och det handlar om stöd för att Ulvacupen och bingon fick ställas in.

I Hjo får Hjobygdens OK 31 000 kronor, Korsberga IF 13 000 kronor och IFK Hjo 7 000 kronor.

Stödet som Riksidrottsförbundet fördelar baserar på hur stor förlust som föreningen gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst för mest pengar.

Totalt sett i landet får föreningarna i snitt 44 procent av det belopp som de ansökte om.

Elitklubbarna, i till exempel fotboll, ishockey och handboll, tilldelas pengar ur en särskild pott som fördelas av respektive idrottsförbund och ligaföreningar. Till denna kategori hör bland annat Handbollsligan herr, SHE dam samt Hockeyettan herrar där IFK Skövde HK, Skövde HF och Skövde IK ingår.

Riksidrottsförbundet skriver på sin hemsida att 2 123 föreningar tilldelas 158 miljoner kronor. Fler än 300 föreningar inom lagidrotternas högsta serier tilldelas 327 miljoner kronor för hela perioden juli till december. Ett hundratal föreningar med ett antal stora evenemang tilldelas stöd, exempelvis Cykelvasan och Lidingöloppet, med totalt 69 miljoner kronor.

Totalt utbetalas det 554 miljoner. Pengarna uppges ska ha börjat betalats ut i måndags.

Artikeltaggar

HjoHjobygdens OKNyheterOrienteringSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.