Hoppa till huvudinnehållet

Padelhallen är på gång

Publicerad:
Grävmaskinerna går för fullt på Gjutarevägen för att bygga den nya padelhallen.
Grävmaskinerna går för fullt på Gjutarevägen för att bygga den nya padelhallen. Foto: Marita Sjöquist

Hur går det med bygget av padelhallen i Hjo?

- Alldeles utmärkt, hälsar Niclas Adolfsson som står bakom satsningen.

Tidigt i höstas presenterades bygget av en nya padelhall, men länge har tomten på Gjutarevägen på industriområdet stått orörd. Fast nu har grävmaskinerna börjat få fart.

- Vi har börjat gräva. Först ska vi schakta av och sedan göra klart för gjutning, säger Niclas Adolfsson som står bakom projektet.

"Fått klartecken"

Han bekräftar att det uppstått en liten försening på grund av att padelhallen ska uppföras på en avstyckad tomt, vilket kräver en ny fastighetsbeteckning från Lantmäteriet.

- Nu har vi fått klartecken att kunna sätta i gång, så nu är det fritt fram.

"Nu har vi fått klartecken att kunna sätta i gång" säger Niclas Adolfsson som står bakom etableringen.
"Nu har vi fått klartecken att kunna sätta i gång" säger Niclas Adolfsson som står bakom etableringen. Foto: Marita Sjöquist

Invigning

Tidsplanen är att hallen ska stå färdig vecka 12, det vill säga i slutet av mars 2021. Fast den planerade invigningen med bland annat Robin Söderling har fått läggas på is och får flytta framåt i tiden.

- Ja, det beslutet är taget utifrån dagens coronaläge och vid hög smittorisk kommer vi inte ha öppet omklädningsrummen till att börja med. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Fyra banor inomhus

Padelhallen kommer att ha fyra banor, omklädningsrum, uppvärmningsyta och ett samlingsrum. Utomhus tillkommer två utomhusbanor, parkeringsplats och gräsytor. Sammanlagt rör det sig om en tomtyta på 5 700 kvadratmeter och satsningen beräknas kosta 9 miljoner kronor plus moms.

- Efter att jag gick ut med nyheten om att bygga en padelhall har jag fått ett otroligt gensvar från allmänheten. Det har både varit personer som vill spela padel och andra som vill hjälpa till. Det är naturligtvis väldigt roligt.

"Bra feedback"

Niclas Adolfsson är Skövdebo, men valt att göra sina stora satsning i Hjo.

Innan byggbeslutet var han i kontakt med båda kommunerna och valet blev naturligt.

- I Hjo fick jag väldigt bra feedback och alla var positiva, vilket gjorde att jag slog till här.

Artikeltaggar

HjoNyheterPadel

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.