Hoppa till huvudinnehållet

Hjobor kockar i tv-rutan

Publicerad:
Pierre Rydén är först ut av Hjoborna när Halv åtta hos mig sänds från Hjo i nästa vecka med början på måndag kväll i TV4.
Pierre Rydén är först ut av Hjoborna när Halv åtta hos mig sänds från Hjo i nästa vecka med början på måndag kväll i TV4. Foto: Privat

Fyra amatörkockar från Hjo står i fokus för det populära tv-programmet Halv åtta hos mig i TV 4 under nästa vecka. De får då visa prov på sina matlagningskonster och sociala färdigheter under var sitt program. Först ut på måndag kväll är Pierre Rydén.

– Det var riktigt roligt, men jobbigt att vara med i inspelningen. Teamet kom hem redan vid åtta på morgonen och inspelningen pågick till kvart i två på natten. Jag var helt slut efteråt, berättar Pierre Rydén för Hjo Tidning, som är först ut av de fyra Hjoborna och bjuder på mat i premiärprogrammet från Hjo.

Pierre Rydén, är för många känd som politiker, fritidsfiskare och inte minst som initiativtagare till det årliga Juldoppet.

– Jag kommer att lyfta Juldoppet i mitt program och jag tror att vi alla fyra kommer att sätta Hjo på kartan, säger Pierre Rydén.

Men det var långt i från givet att han skulle vara med i programmet.

– Jag såg på Facebook att de sökte Hjobor till programmet, men det var först när en påminnelse gick ut som jag sökte. Jag är ju inte rädd för att bjuda på mig själv, men trodde inte att jag skulle komma med. Efter intervjuer på telefon var jag en av 15 som fick hembesök och sedan hörde de av sig att jag till slut var en av de fyra – herregud tänkte jag, berättar Pierre.

Morgan Alling kommenterar programmet i TV4.
Morgan Alling kommenterar programmet i TV4. Foto: IVT Studios

På grund av coronan fick man skjuta på inspelningen som var tänkt att ske i april och när den sedan kunde genomföras var det noga med att följa alla restriktioner.

Efter förmiddagens inspelningar var det så dags att förbereda inför kvällens middag och när de övriga deltagarna en efter en knackade på dörren var det tre för Pierre okända Hjobor som dök upp.

– Jag kände ingen av dem på förhand, men efter att ha suttit och pratat en stund kände jag till antingen deras respektive eller föräldrar. Vi är i olika åldrar och hade jätteroligt. Så kommer det tillbaka till Hjo kan jag verkligen rekommendera alla att söka.

Pierre Rydén bjuder på en meny bestående av skaldjurscoctail, Black & White och glass.

Hur många poäng de övriga deltagarna Amanda Bengtsson, Miriam Eikhoff och Tim Fäder gav och vem av de fyra som slutligen kammar hem 15 000 kronor är en väl förborgad hemlighet.

– Den som tittar får se, säger Pierre Rydén.

– Jag är lite orolig att jag har bjudit lite för mycket på mig själv, säger Pierre Rydén, en av Hjodeltagarna i Halv åtta hos mig.
– Jag är lite orolig att jag har bjudit lite för mycket på mig själv, säger Pierre Rydén, en av Hjodeltagarna i Halv åtta hos mig. Foto: Privat

Men själv kommer han inte titta på premiärprogrammet.

– Nää, det kommer jag inte göra. Jag är lite orolig att jag har bjudit lite för mycket på mig själv, så jag tänker inte samla familjen och titta. Det får bli först i efterhand. Men övriga program ska jag se, säger Pierre Rydén.

Artikeltaggar

HjoJuldoppetNöje/KulturNyheterTV

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.