Hoppa till huvudinnehållet

Fem döda efter helikopterkrasch i Alperna

Publicerad:
Helikoptern kraschade på 1 800 meters höjd i bergen. Räddningstjänst har lyckats få kontakt med en överlevande. Arkivbild på Mont Blanc.
Helikoptern kraschade på 1 800 meters höjd i bergen. Räddningstjänst har lyckats få kontakt med en överlevande. Arkivbild på Mont Blanc. Foto: Patrick Gardin/AP/TT

Fem personer omkom sedan en helikopter kraschat på 1 800 meters höjd i Savojen i franska Alperna. En sjätte person vårdas för livshotande skador.

Det uppger Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter.

Helikoptern var ute på ett träningsuppdrag för fjällräddare när den störtade. Piloten klarade att skjuta ut sig och skicka en varningssignal. Ombord på helikoptern fanns även en andra pilot, två vevoperatörer och två fjällräddare.

Tre helikoptrar skickades ut men har inte kunnat nå olycksplatsen på grund av dimma. Samtidigt har räddningsarbetare skickats ut för att nå platsen med snöskoter.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFrankrikeTrafikVäder

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.