Hoppa till huvudinnehållet

Holtz om coronakaoset: "Man blir chockad"

Publicerad:
Alexander Holtz. Arkivbild.
Alexander Holtz. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT

Bästa polaren föll bort först av alla och sedan har coronakaoset bara fortsatt i Juniorkronorna.

Djurgårdsstjärnan Alexander Holtz om sin reaktion när huvudtränaren Tomas Montén testade positivt:

– Det är klart man blir chockad, det känns jättekonstigt att vår förbundskapten försvann.

Totalt har sju personer, fyra spelare och tre tränare, testat positivt för covid-19 och får inte följa med landslaget till junior-VM i ishockey i Kanada den 25 december-5 januari.

– Det är klart att det är konstigt och lite tråkigt. Men det är inte så mycket vi kan göra, vi är de spelare och ledare vi är och ska göra det bästa vi kan göra, säger Holtz.

Den 18-årige Djurgårdsstjärnan har haft en het höst och leder poängligan för juniorer i SHL med 6 mål och 13 poäng.

"Det är jättetråkigt"

Två av hans bästa kompisar och medspelare är redan borta. William Eklund, kedjekompis i Djurgården, och Karl Henriksson, Frölunda, vanligtvis center mellan Holtz och Lucas Raymond i juniorlandslaget, får inte följa med till JVM efter positiva test.

– Jag och "Wille" är bästa polare och spelar ihop i Djurgården så jag tror vem som helst hade velat åka på ett JVM med sin bästa kompis. Det är jättetråkigt, säger Holtz.

Han känner dock inga tveksamheter själv över att spela JVM trots att smittspridningen är så hög världen över.

– Nej, inte alls. Man är så klart jättesugen på att spela ett JVM, i en sån här speciell situation så är det klart att det känns annorlunda, men jag tror det kan bli väldigt stort.

Svårt med sammanhållning

Juniorlandslaget sköt upp sin första träning i Sundsvall, men följer ordinarie träningsschema sedan i går eftermiddag. Assisterande förbundskaptenen Joel Rönnmark sköter ispassen. Holtz säger att han inte är rädd för att själv bli smittad inför avresan på söndag.

– Vi är så pass skyddade här och går runt med masker hela tiden, vi har ett begränsat område vi rör oss på mellan ishallen och hotellet och sedan är vi själva på hotellrummet. Det är inte jättemycket kontakt man får, så det blir lite PS4 och Facetime och så.

TT: Tråkigt?

– Ja, det är klart det är segt. Det blir svårare att få till en sammanhållning i gruppen, men det känns som vi ändå fixar det i hallen. Alla vill göra det som krävs för att få åka till Edmonton.

Göran Sundberg/TT

Artikeltaggar

Alexander HoltzIshockeyJuniorkronornaJVM ishockey

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.