Hoppa till huvudinnehållet

Delade segern i "Halv åtta hos mig"

Publicerad:
Amanda Bengtsson och Tim Fäder delade på segern i Halv åtta hos mig, som sändes från Hjo i veckan. I gårdagens finalprogram fick de lika många poäng och dela på 15 000 kronor i prispengar.
Amanda Bengtsson och Tim Fäder delade på segern i Halv åtta hos mig, som sändes från Hjo i veckan. I gårdagens finalprogram fick de lika många poäng och dela på 15 000 kronor i prispengar. Foto: Skärmdump TV4

Det blev delad seger när Halv åtta hos mig från Hjo avslutades i TV4 under torsdagskvällen. Amanda Bengtsson och Tim Fäder fick båda 26 poäng och fick därmed dela på 15 000 kronor i prispengar.

– Men den stora vinnaren var Hjo som fick mycket gratisreklam, säger Pierre Rydén.

Han var först ut av amatörkockarna i det populära tv-programmet som under veckan har sänts från Hjo.

Pierre Rydén serverade black & white till varmrätt och kammade hem 22 poäng och en andraplats.

Vann gjorde Amanda Bengtsson som bjöd på torskrygg och karamellkräm med kokosglass och delade segern med Tim Fäder, vars friterade chevré och blomkål, samt örtdressad lammfilé också fick 26 poäng under finalkvällen.

De båda fick dela på 15 000 kronor i prispengar.

På tredje plats kom Miriam Eickhoff som dukade upp en tysk festmåltid med fussball såväl som lachscreme mit Liebe och Münsterländer Herrencréme mit Rumtopf.

– Jag tycker att alla fyra är vinnare och det har varit jätteroligt. I det stora hela har det varit hög klass på allt vi har fått smaka under veckan, säger Pierre Rydén, och fortsätter:

– De två som vann var värdiga vinnare och vi kan även gratulera Hjo då programmen satt Hjo på besökskartan än en gång.

Vad som glädjer Pierre Rydén extra är att hela Halv åtta-gänget från Hjo lovat ställa upp i nästa års Juldopp. Årets juldopp fick ju ställas in på grund av coronapandemin, men Rydén & co tar nya tag nästa år och temat är ju redan klart. Det blir med Astrid Lindgrens figurer som utgångspunkt.

– Även Morgan Alling lovade ju att komma på Juldoppet utklädd till en av Astrid Lindgrens figurer. Något som glädjer mig och som jag dessutom kommer följa upp att det blir av, säger Rydén.

Morgan Alling lovade att tillsammans med Halv åtta-gängen från Hjo ställa upp i det uppskjutna Juldoppet med Astrid Lindgrentema.
Morgan Alling lovade att tillsammans med Halv åtta-gängen från Hjo ställa upp i det uppskjutna Juldoppet med Astrid Lindgrentema. Foto: Peter Knutson

Artikeltaggar

HjoJuldoppetNyheterTVTV4

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.