Regionen vill stänga högstadieskolorna

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, berättar att Västra Götalandsregionen vill att högstadieskolorna börjar med distansundervisning efter jullovet.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
På grund av den ökande smittan i Västra Götaland vill regionen tillsammans med Region Skåne att högstadieskolorna ska bedrivas på distans till och med den 24 januari.

– Vi befarar en ytterligare smittspridning när många nu återvänder till sina arbetsplatser och då skolorna öppnar på nytt efter jullovet, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Liksom tidigare rekommenderar de därför att alla som kan arbetar hemifrån.

– Dessutom anser vi att en rekommendation om att regionens högstadier, där detta är möjligt, skulle övergå till distansundervisning till och med 24 januari vore en viktig åtgärd för att minska resandet och kontakter och därmed smittspridningstrycket i samhället, säger Thomas Wahlberg.

Smittskydd Västra Götaland saknar befogenhet att själva ge denna generella rekommendation varför man tillsammans med Smittskydd Skåne har lyft frågan till Folkhälsomyndigheten.

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.