Hoppa till huvudinnehållet

E-type firar 60 under träff i Hjo

Publicerad:
Jaguar E-type firar 60 i samban med British Motor Meet i sommar. För tio år sedan firade den populära sporbilen 50 år under samma arrangemang.
Jaguar E-type firar 60 i samban med British Motor Meet i sommar. För tio år sedan firade den populära sporbilen 50 år under samma arrangemang. Foto: HT arkiv

Den engelska, tvåsitsiga sportbilen Jaguar E-type fyller 60 år och firar sitt jubileum i Hjo under British Motor Meet i början av augusti. Samtidigt uppmärksammas Årets Bilklubb, Morgan Owners Grooup.

Som så många andra publikanarrangemang tvingades British Motor Meet att ställa i förra årets evenemang i Hjo Stadspark.

– Planeringen inför årets BMM är dock i full gång med digitala möten och vi hoppas att restriktionerna har lättat fram till sommaren. Vi i styrelsen arbetar för att vi ska kunna ses 6–8 augusti Hjo, berättar ordförande Hans Örtlund i styrelsen för British Motor Meet.

Hjo har blivit något av ett bilmecka sommartid och allt fler entusiaster och bilklubbar förlägger träffar och möten till just Hjo. Nyligen berättade Hjo Tidning att den nordiska Packardklubben förlagt sitt 50-årsjubileum till Hjo i början av juli. Nu kan Hans Örtlund berätta att även Svenska Jaguarklubben planerar att förlägga ett jubileum till Hjo.

– Efter en tids brevväxling med Svenska Jaguarklubbens ordförande Stefan Evholt kan vi offentliggöra att Jaguar E-type firar sitt 60-årsjubileum i Sverige i Hjo. För 10 år sedan firades Jaguar E-type 50 år på British Motor Meet, varför det känns helt naturligt att firandet sker i Hjo även den här gången.

E-type 60 år

Jaguarklubben har sitt årliga sommarmöte i Östersund, men Hjomötet är ett bra komplement till den stora träffen.

– Många av klubbens 3 600 medlemmar har kanske inte möjlighet att åka ända till Östersund och då är Hjo ett bra komplement. Kan vi få hit tio procent av bilarna till British Motor Meet är vi mer än nöjda, säger Hans Örtlund.

Förra gången, för tio år sedan, bjöd kommunen förare och passagerare på tårta.

– Hur det blir med den saken får vi väl fundera på eftersom vi även uppmärksammar Årets Bilklubb 2021, Morganklubben MOG, så det är många som vill ha tårta...

Artikeltaggar

HjoMotor

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.