Hoppa till huvudinnehållet

Pastor Sunnergren avlägger prästlöften

Publicerad:
Pastor Anna Sunnergren, från Hjo, mottas av Svenska Kyrkan i Skara domkyrka på söndag.
Pastor Anna Sunnergren, från Hjo, mottas av Svenska Kyrkan i Skara domkyrka på söndag.

Pastor Anna Sunnergren från Hjo avlägger prästlöften i Skara domkyrka under söndagens vignings- och mottagningsmässa, som leds av biskop Åke Bonnier. Hon kommer senast från en tjänst i Equmeniakyrkan i Hjo.

Anna Sunnergren är 43 år, bor i Hjo tillsammans med hennes man Anders och deras båda barn. För två år sedan installerades hon som pastor i Hjo missionskyrka. Hon har efter komplettering ansökt om att få avlägga prästlöften inför domkapitlet, vilket sker under fredagen.

Anna gör sitt pastorsadjunktår i Tidaholms pastorat och mottas under söndagens vignings- och mottagningsmässa i Skara domkyrka under ledning av biskop Åke Bonnier

Två nya präster

Skara stift får två nya präster under söndagen och i vanliga fall brukar det vara fullsatt i domkyrkan vid sådana här tillfällen. Men på grund av pandemin kommer endast ett fåtal inbjudna att närvara på plats. Däremot går det att följa vignings- och mottagningsmässan på webben.

I samband med mässan prästvigs Susanna Venetvaara, född 1976. Hon är uppväxt Skövde men bor sedan många år i Skara, är utbildad sjuksköterska. Under studietiden har Susanna under en kortare tid jobbat i Götene pastorat och det är också där hon fått sin första placering som pastorsadjunkt

Festgudstjänst

– Att mitt under den otroligt gråa tillvaro som corona ger få fira en coronasäker festgudstjänst är både fantastiskt roligt och ger hopp. Hopp för en ljusare vardag och en ljus framtid för vår kyrka, säger stiftsadjunkt Anders Mulec i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Åke BonnierEtik och religionHjoSkara domkyrka

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.