Hoppa till huvudinnehållet

Nu är pastor Anna präst

Publicerad:
Anna Sunnergren, Hjo, välkomnades som präst av biskop Åke Bonnier och Susanna Venetvaara vigdes till präst i Skara domkyrka under söndagen.
Anna Sunnergren, Hjo, välkomnades som präst av biskop Åke Bonnier och Susanna Venetvaara vigdes till präst i Skara domkyrka under söndagen. Foto: Carla Karlsson

Nu är pastor Anna Sunnegren präst. Under högtidligheten i Skara domkyrka välkomnades hon som präst i Svenska kyrkan av biskop Åke Bonnier. Hon är sedan tidigare pastor i Equmeniakyrkan i Hjo.

I fredags genomgick Susanna Venetvaara prästexamen på Flämslätt stifts- och kursgård och Anna Sunnergren avlade prästlöften inför domkapitlet och tog emot stola och prästbrev.

Anna Sunnergren är tidigare ordinerad pastor i Svenska Missionskyrkan, senare Equmeniakyrkan, och välkomnades som präst i samband med vignings- och mottagningsmässan. De båda är nu behöriga att träda in i vigningstjänsten i Svenska kyrkan.

Under vigningsmässan predikade biskop Åke Bonnier över söndagens tema - Nåd och tjänst. Han riktade sig särskilt till Susanna och Anna och uppmuntrade dem att i både det lokala och det globala sammanhanget vara delaktiga i att reparera världen.

– Ni ska inte främst jobba som präster, utan ni ska vara präster. Gud till ära och människor till tjänst och alltihop genomsyrat av Guds nåd. Vilket fantastiskt äventyr, sa biskop Åke Bonnier.

Nu är de redo för tjänst i församlingar och pastorat i Skara stift. Prästerna tjänstgör under första året som pastorsadjunkter, vilket är ett introduktionsår, då de bland annat har särskild handledning. Anna Sunnergren gör sitt pastorsadjunktsår i Tidaholms pastorat och Susanna Venetvaara i Götene pastorat.

Artikeltaggar

Åke BonnierEtik och religionHjoSkara domkyrka

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.