Hoppa till huvudinnehållet

Hjokör medverkade i tv-inspelning

Publicerad:
Hjo folkhögskolas vokalensemble med sin körledare Johanna Ek som även var sångsolist vid tv-gudstjänsten.
Hjo folkhögskolas vokalensemble med sin körledare Johanna Ek som även var sångsolist vid tv-gudstjänsten.

Hjo folkhögskolas vokalensemble har medverkat i en inspelning av en tv-gudstjänst som kommer att visas i Sveriges television nu på söndag den 21 mars.

I början av året fick Hjo folkhögskolas körledare Johanna Ek en förfrågan av Skara domkyrkoförsamling om att medverka som sångsolist vid en tv-gudstjänst med Sveriges television i Skara Domkyrka.

På grund av pandemin fanns ingen möjlighet för någon församling att närvara på plats varpå Hjo folkhögskolas vokalensemble fick frågan om att sjunga psalmer och två egna sånger.

Hjo folkhögskolas vokalensemble och SVT:s producent Johannes Söderberg
Hjo folkhögskolas vokalensemble och SVT:s producent Johannes Söderberg

Övat digitalt

Ensemblen har sedan årsskiftet träffats digitalt via dator så alla sånger har övats in utan att sångarna har sjungit tillsammans på plats.

Vid inspelningen i Skara domkyrka var noggrannheten stor med munskydd, handsprit, avstånd och få människor i lokalen. För ensemblen betydde detta tillfälle mycket – att ha ett mål med sitt övande, få träffas och sjunga tillsammans samt upplevelsen att vara med vid en tv-inspelning.

Programmet kommer sändas i SVT2 söndag förmiddag 21 mars. Förutom Hjo folkhögskolas vokalensemble, sångsolist och körledare Johanna Ek medverkar även Hanna Laurén, kantor i Hjo på fiol.

Artikeltaggar

HjoHjo folkhögskolaSkara domkyrkaSVTTV

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.