Hoppa till huvudinnehållet

Råder redan padelfeber

Publicerad:
Det har varit smygpremiär i padelhallen med att spela in banorna. Förhoppningen är att allmänheten ska kunna ha tillgång till banorna från och med lördagen den 27 mars.
Det har varit smygpremiär i padelhallen med att spela in banorna. Förhoppningen är att allmänheten ska kunna ha tillgång till banorna från och med lördagen den 27 mars. Foto: Marita Sjöquist

Det råder padelfeber i hela landet och nu har sporten även kommit till Hjo.

– Äntligen klart för spel, säger Niclas Adolfsson som är initiativtagare och ägare till den nybyggda padelhallen.

Den nya flugan i sportvärlden är padel och padelhallar byggs så det knakar. Nu har även möjligheten kommit till Hjo att kunna spela padel på hemmaplan. Den nybyggda hallen på Gjutarvägen på industriområdet är nämligen spelklar. Det rör sig om en satsning på runt nio miljoner kronor.

– Äntligen! Jag har levt med det här hallprojektet i ett år och nu är det inte långt kvar förrän jag kan slå upp dörrarna för allmänheten. Innan premiären återstår en besiktning som är på fredag (26 mars). Får jag klartecken där är det bara att dra i gång, säger Niclas Adolfsson.

Niclas Adolfsson är initiativtagare till flermiljonprojektet Hjo Padel på Gjutarvägen i Hjo.
Niclas Adolfsson är initiativtagare till flermiljonprojektet Hjo Padel på Gjutarvägen i Hjo. Foto: Marita Sjöquist

Premiär 27 mars?

Förhoppningen är att vara i gång med padelspel redan på lördag 27 mars, men än återstår en del arbete med övriga utrymmen i lokalen som lounge och sportshop. Även utanför hallen ska det tillkomma två utomhusbanor och parkering.

– Banorna kommer inte att vara helt inspelade till starten, vilket gör att priset i början kommer att vara reducerat. Speltider bokar man via hemsidan och en padelapp. Lånerack finns att tillgå, upplyser Niclas Adolfsson som har fått skjuta upp den officiella invigningen på framtiden på grund av coronapandemin.

Niclas Adolfsson gav instruktioner till HK Guldkrokens spelare som i veckan var inbjudna för att spela in de fyra inomhusbanorna.
Niclas Adolfsson gav instruktioner till HK Guldkrokens spelare som i veckan var inbjudna för att spela in de fyra inomhusbanorna. Foto: Marita Sjöquist

Smygstart i veckan

I veckan var det lite av smygstart, då spelare från HK Guldkroken och IFK Hjo vid olika tillfällen var inbjudna för att hjälpa till med att spela in de fyra inomhusbanorna.

Det handlar om att få ordning på underlaget. Mattorna är belagda med sand, som ska göra att underlaget håller sig på plats och inte flyttar sig. Sanden gör även att spelare får ett bra glid och att underlaget blir skonsamt vid snabba förflyttningar och löpningar.

HK Guldkroken-gänget testade de nya padelbanorna i Hjo.
HK Guldkroken-gänget testade de nya padelbanorna i Hjo. Foto: Marita Sjöquist

HK Guldkroken-gänget fann sig väl tillrätta på banorna, en del var bekvämare än andra med racketsporten. Och det var högt i tak både bland spelarna och i hallen som har en takhöjd på 13 meter.

– Hjo är den padelanläggning i Skaraborg med högst spelhöjd, konstaterar Niclas Adolfsson.

Padel är en enkel sport att utöva och är en blandning mellan tennis och squash. Den spelas i regel i dubbel med två spelare på varje sida, man servar underifrån och räknar poäng som i tennis.

Innan HKG-spelarna gjorde entré på banorna höll Niclas Adolfsson en kort instruktion och sedan var det full fart i hallen.

– Väldigt roligt! Extra kul nu när handbollssäsongen är över för vår del, säger Dennis Larsson och Ola Wester.

"Det här är väldigt roligt nu när vi inte kan spela handboll" tyckte Dennis Larsson och Ola Wester.
"Det här är väldigt roligt nu när vi inte kan spela handboll" tyckte Dennis Larsson och Ola Wester. Foto: Marita Sjöquist

Artikeltaggar

HjoHjo PadelHK GuldkrokenNyheterPadelSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.