Hoppa till huvudinnehållet

Second hand på nätet

Publicerad:
PMU Second Hand i Hjo blir tidigt ut med att sälja sina insamlade saker utanför butiken. Inom kort ska man ansluta till en ny marknadsplats och även sälja varor online via nätet.
PMU Second Hand i Hjo blir tidigt ut med att sälja sina insamlade saker utanför butiken. Inom kort ska man ansluta till en ny marknadsplats och även sälja varor online via nätet. Foto: Glenn Svensson

Nu kommer PMU Second Hand i Hjo även att sälja sina insamlade varor online, alltså via internet. På sajten Återvinn Mera kan landets secondhand-butiker, loppisar och andra återbruksföretag bjuda ut lämpliga varor till försäljning i stället för att slängas.

– Det är en fantastisk möjlighet för oss att nå ut till nya och befintliga kunder och med ett mycket större geografiskt område när vi exponerar oss online. Nu kan man sitta hemma i soffan och handla precis när man vill och sen bara hämta varan i vår butik, säger butikschefen i Hjo, Camilla Gustavsson, i ett pressmeddelande.

På den nya marknadsplatsen lägger butikerna kostnadsfritt upp bilder. Kunden köper sedan via webbshopen och hämtar varan i butiken. Säljaren betalar en provision, men enbart på de saker som blir sålda.

Marknadsplatsen online, Återvinn Mera, har nyligen haft premiär, men har inlett samarbete med exempelvis PMU som har 56 secondhand-butiker i landet. Även organisationerna Hjärta till hjärta och Ge för livet är anknutna.

Artikeltaggar

HjoPrivatekonomi

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.