Hoppa till huvudinnehållet

Hjoföretag nyanställer

Publicerad:
 Sönerna Sebastian och Christian flankerar pappa Leif Carpman vid en av robotarna på fabriken på industriområdet. Företaget gör en storsatsning och nyanställer.
Sönerna Sebastian och Christian flankerar pappa Leif Carpman vid en av robotarna på fabriken på industriområdet. Företaget gör en storsatsning och nyanställer. Foto: Glenn Svensson

Carpmans AB i Hjo gör stora och rejäla satsningar inför framtiden. Tre nya maskiner är inköpta och ska samtliga stå produktionsklara i september. För att klara en så stor expansion, så kan inte enbart moderna maskiner klara allt.

Företaget söker nu fyra maskinoperatörer för fast anställning och vill helst att de anställda bor i närheten av Hjo.

– Närhet är mycket viktigt för all i vår produktion och det är en nyckelfaktor för att vi kan göra den här satsningen, säger sonen Christian Carpman, ansvarig för fabriken på Sveavägen. Här har vi väldigt stora ytor och rymliga lager i direkt närhet.

Carpmans är ett familjeföretag och son nummer två, Sebastian, har hand om ett dotterbolag som äger industrifastigheter på totalt 94 998 kvadratmeter i kommunen. Pappa Leif Carpman startade dagens verksamhet i mindre skala redan 1978 och från 1984 och framåt handlade det om heltidsarbete.

Länge fanns fabriken i det vita huset utmed Skövdevägen, men från och med 2009 flyttade man in i Itabs gamla lokaler utmed Sveavägen.

– Det här är en mycket, mycket bättre plats. Vi behöver stora utrymmen för vår produktion, som är screentryckning, fyllning och paketering på legouppdrag. Här får vi plats för allt vad vi behöver och detta har gett oss möjligheter genomföra den expansion som vi är inne i just nu, berättar Christian Carpman.

Företaget omsätter omkring 110 miljoner kronor årligen och i dagsläget finns 23 anställda, som snart ska bli 27.

Bland stora kunder kan nämnas både Volvo Cars och Volvo AB, ABB, och svenska försvaret. Ett ömsesidigt samarbete finns även med Tectubes här i Hjo.

– Företaget har växt undan för undan och har utvecklats väldigt mycket om man tittar tillbaka. Vi är ett skuldfritt bolag och finansierar våra investeringar med egna medel. Dessutom äger vi själva alla de industrilokaler som vi behöver, berättar pappa Leif Carpman.

Alldeles nyligen anlände och monterades en helt ny maskin för att göra digitaltryck på flaskor, något som har utvecklats på senare tid.

– Det här tror vi mycket på framöver. Man för bara över en digitalbild till maskinen och sedan är det klart att trycka. Man kan få sin egen vattenflaska med ett eget unikt tryck på, berättar Christian. Maskinen ska vara i full produktion från och med september, liksom de andra två maskinerna som vi väntar på.

Från och med hösten kommer Carpmans att kunna öka produktionen rejält. Ett måste för att kunna möta beställarnas krav.

 23 anställda i produktionen på Carpmans blir snart 27. Företaget söker fyra maskinoperatörer omgående för fastanställning. Här syns Josef Hompoth vid en robot.
23 anställda i produktionen på Carpmans blir snart 27. Företaget söker fyra maskinoperatörer omgående för fastanställning. Här syns Josef Hompoth vid en robot.

Artikeltaggar

HjoMotorNäringsliv

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.