Hoppa till huvudinnehållet

På lördag införs p-avgift i hamnområdet

Publicerad:
Från och med lördag kostar det 15 kronor i timmen att parkera i hamnområdet. Kommunen har tecknat avtal med Easy Park om betaltjänsten.
Från och med lördag kostar det 15 kronor i timmen att parkera i hamnområdet. Kommunen har tecknat avtal med Easy Park om betaltjänsten. Foto: Lars-Ola Carlén

Från och med lördag den 15 maj kommer det att kosta 15 kronor i timmen för den som vill parkera sin bil i Hjo hamn. Kommunen har tecknat ett avtal med parkeringsbolaget Easy Park om betaltjänsten, som löper under ett år med möjlighet till förlängning.

Nu på lördag börjar kommunen ta betalt för den som vill parkera i hamnområdet. Under perioden 15 maj–15 september kommer en avgift på 15 kronor i timmen att tas ut varje dag mellan klockan 09.00 och 18.00 av den som väljer att parkera på någon av drygt 80 p-platser på Strömparterren, samt området runt gamla Konsumfastigheten och Hamnkrogen.

Tecknat avtal

Hjo kommun har tecknat avtal med parkeringsföretaget Easy Park om betalfunktionen där p-avgiften betalas med hjälp av mobiltelefon, surfplatta och liknande via app, sms eller talsvar.

Parkeringsavgiften är 15 kronor i timmen och inga andra avgifter får tas ut av bolaget. Det har vi varit noga med i avtalet, säger samhällsbyggnadschef Svante Andrén.

Däremot kan bolaget ta ut en avgift för pappersfaktura, men elektronisk faktura ska vara avgiftsfri.

Bolaget ska stå för skyltar som kommunen själv sätter upp. Som ersättning får bolaget fem procent av parkeringsintäkterna.

Avtalet löper ett år i taget med möjlighet att förlängas vid tre tillfällen.

Artikeltaggar

EkonomiHjoHjo kommunPolitikSamhälleSvante AndrénTransport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.